Workshops

Binnen Oh My Mood bieden wij een waaier aan workshops aan. Om jou hier een beter beeld over te geven, hebben we op deze pagina alle workshops uitgelegd.

Lijkt het jou leuk of interessant om deel te nemen aan een van deze workshops? Bespreek het dan met jouw behandelaar.

Goed nieuws! Ook als je niet in behandeling bent kan je workshops volgen. Kijk op de workshop pagina’s en geef aan dat je interesse hebt. We mailen je dan graag meer informatie over datums en kosten.

Mijn innerlijk theater

In deze workshops zal je meer zelfkennis ontwikkelen en inzicht krijgen over de verschillende rollen die je in het dagelijks leven aanneemt. Met deze inzichten leer jij om het stokje weer over te dragen aan de dirigent.

Mindfulness

Leven in het hier-en-nu is lastig als je verzeild raakt in je gedachtes. In deze workshop zal je jouw gedachtes trainen om met stress, emoties en gedachten om te leren gaan.

Pijnlijke emoties toelaten

Emoties zijn een onderdeel van het dagelijkse leven. Sommige emoties kunnen te pijnlijk zijn om toe te laten, samen zullen we een veilige plek creëren waar je ze kan toelaten en inzicht krijgen waar je de emoties in je lichaam voelt.

Emoties begrijpen

Als je jouw emoties toe kan laten, is het begrijpelijk dat je deze niet altijd begrijpt. De reactie van het lichaam kan erg inzicht gevend werken, het is echter niet altijd makkelijk te plaatsen. Bij de workshop emoties begrijpen, leer je jouw emoties er te laten zijn en welke boodschap deze heeft.

 

Zelfcompassie en empathie

In deze eenmalige workshop ga je in tweetallen aan de slag om meer empathie kan geven en ontvangen. Via deze ervaring zal je ook meer zelfcompassie gaan ervaren.

 

 

Stressregulatie

Wanneer je klachten hebt zoals een complex trauma, paniekaanvallen, moeilijkheden met het reguleren van jouw emoties of burn-out, dan kan je veel aan deze workshop hebben. Je gaat leren hoe je het stressniveau kan beïnvloeden, door inzicht te krijgen over de verschillende stressniveaus en hoe je deze tijdig kan aanpakken.

Beeldende therapie

In deze creatieve workshop verdwijnen woorden naar de achtergrond. Door visueel te werk te gaan, sta je tijdens de workshop stil bij jezelf en zal je zelfbeeld en zelfvertrouwen vergroot worden.

 

Psychomotorische therapie

Je lichaam is een krachtig instrument. Bij psychomotorische therapie laten we het lichaam spreken en creëren we meer bewustzijn zodat je zowel mentale als fysieke spanning leert herkennen, begrijpen en verminderen.

Flexibeler Leven

Tijdens de eerste vijf weken van de behandeling heb je de basisworkshop gevolgd waarin er vijf thema’s werden uitgelicht. De workshop Flexibeler omgaan met jezelf en obstakels is het verlengde deel van de basisworkshop. Tijdens de reeks staan de thema’s het zelf, mentale flexibiliteit en op weg naar een waardevol leven centraal.

Gezonde slaap

Goed slapen speelt een enorm belangrijke rol bij het herstellen en voorkomen van psychische klachten. Daarom hebben wij de workshop ‘Gezonde Slaap’ ontwikkeld, waar jij aan de slag gaat om te ontdekken hoe een gezonde slaap eruitziet.

Muziektherapie

Muziektherapie kan helpen bij klachten als; lichamelijke of geestelijke uitputting, gebrek aan zelfkennis, een slecht zelfbeeld, geen zelfvertrouwen, incongruentie van denken, voelen en handelen of voor diegene die weinig tot geen contact met het eigen gevoel kunnen

krijgen.