Workshops, een belangrijk onderdeel van jouw behandeling.

De volgende basisworkshops maken onderdeel uit van jouw behandeling:

  • Workshop 1: Psychologisch kapitaal
  • Workshop 2: Mindset
  • Workshop 3: Zelfcompassie
  • Workshop 4: Emotionele balans
  • Workshop 5: Veerkracht

Binnen Oh My Mood bieden wij een waaier aan workshops aan. Om hier een beter beeld van te krijgen, vind je op deze pagina een overzicht van de workshops die we aanbieden.

Jouw behandeling bestaat altijd, aanvullend op de één op één sessies met jouw behandelaar, ook uit een aantal basis workshops die jouw weg naar herstel ondersteunen.

Lijkt het jou leuk of interessant om daarnaast ook deel te nemen aan een van onze aanvullende workshops? Bespreek dit dan met je behandelaar.

Gezonde slaap

Goed slapen speelt een enorm belangrijke rol bij het herstellen en voorkomen van psychische klachten. Daarom hebben wij de workshop ‘Gezonde Slaap’ ontwikkeld, waar jij aan de slag gaat om te ontdekken hoe gezonde slaap eruitziet.

Vrij van afhankelijkheid

Iedereen heeft zijn eigen copingmechanisme en het kan een uitdaging zijn om die te veranderen. Daarom bieden wij de module Vrij van afhankelijkheid aan, die ontwikkeld is voor mensen die bijvoorbeeld hun: alcohol-, gok-, wiet-, internet-, game-, suiker-, medicatie- of eetgedrag willen veranderen.

Body & Mind

Je lichaam is een krachtig instrument. Bij Body & Mind laten we het lichaam spreken en creëren we meer bewustzijn zodat je zowel mentale als fysieke spanning leert herkennen, begrijpen en verminderen.

Mijn innerlijke theater​

Zelfkennis is een belangrijk onderdeel voor onze kwaliteit van leven. Onder zelfkennis valt de kennis van jouw sterke en zwakke punten en hoe je daarmee omgaat.

Stressregulatie

– Momenteel niet beschikbaar –

Wanneer je klachten hebt zoals een complex trauma, paniekaanvallen, moeilijkheden met het reguleren van jouw emoties of burn-out, dan kan je veel aan deze workshop hebben. Je leert hoe je het stressniveau kan beïnvloeden, door inzicht te krijgen over de verschillende stressniveaus en hoe je die tijdig kan aanpakken.

Flexibeler Leven

Tegenslagen horen bij het leven. Onbedoeld maken we dat soms lastiger voor onszelf als we daar op een rigide of verzettende manier mee omgaan. Wanneer je vanuit veerkracht wilt omgaan met een tegenslag, dan dien je jezelf daar ruimte voor te geven. Dat vraagt om flexibiliteit.

Mindfulness

Mindfulness richt zich op het omgaan met symptomen of klachten en het leren aanvaarden en accepteren van klachten die mogelijk al jaren bestaan.