Oh My Mood Amsterdam​

Psycholoog online en op locatie

Bij Oh My Mood Amsterdam kan je terecht voor online therapie en therapie op locatie. Als we je aanmelding via de website en de verwijsbrief van de huisarts hebben ontvangen is jouw aanmelding compleet. Lees de informatie op onze website aandachtig door om te controleren of je in aanmerking komt voor een behandeling bij Oh My Mood. We kunnen geen cliënten accepteren met de volgende verzekeringen: AON student of Zorg en Zekerheid.  

T: 085 – 808 8116

Adres:
Overschiestraat 59
1062 XD Amsterdam

Het kan iedereen overkomen dat je even hulp nodig hebt bij het verbeteren van jouw mentale gezondheid.

Bij Oh My Mood werken we samen met jou aan een oplossing voor de mentale problemen die jij momenteel ervaart. Ons doel is om jou een behandeling te bieden waarin jij centraal staat. Hierin vormen jij en jouw Oh My Mood psycholoog Amsterdam een team. 

Op onze locatie in Amsterdam kan je bij ons terecht, zodat je snel weer goed in je vel zit. Samen met jouw psycholoog ga je aan de slag om jouw klachten de baas te worden, leer je jezelf beter kennen en ontdek je nieuwe manieren om met uitdagingen om te gaan. Deze lessen neem je je leven lang mee. 

Met een geldige verwijsbrief naar de GGZ van je huisarts kom je in aanmerking voor een vergoeding.

Lees hieronder alvast meer over de behandeling bij de psycholoog van Oh My Mood Amsterdam of ga aan de slag met je herstel en meld je bij ons aan met een verwijsbrief van de huisarts.

Bij Oh My Mood staat jouw herstel centraal. Wij kunnen je helpen bij veel verschillende klachten, zoals:

Somberheid

Je voelt je vaak depressief en down. Je hebt negatieve gedachten en ervaart minder plezier in je leven. Waar je momenteel ook mee te maken hebt, met ons ga je op zoek naar de oplossingen. 

Angsten

Angst is heel nuttig in gevaarlijke situaties, maar angst kan ook je leven beheersen, waardoor je nauwelijks meer rust hebt in je leven. Met een psycholoog kun je aan je angsten werken en zal je die, stapje voor stapje, overwinnen.

Stress

Veel mensen hebben last van stress. Stress kan veel oorzaken hebben zoals school, werk, relaties etc. Soms duurt stress zo lang of is het zo heftig dat je er lichamelijk en mentaal last van krijgt. Wij leren je stress te herkennen en te herstellen van ongezonde stress. 

Laag zelfbeeld

Een laag zelfbeeld kan je echt in de weg zitten. Je hebt bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen en vind jezelf minder waard dan anderen. Of je hebt vaak negatieve gedachtes over jezelf. Een betere relatie met jezelf heeft een positief effect op heel je leven. Bij Oh My Mood werk je hieraan.

Waar ga je bij Oh My Mood Amsterdam aan werken?

Er zijn een aantal vaste punten waar je in de behandeling aan gaat werken. Bij elk thema word je begeleid door een vaste, ervaren psycholoog. Deze thema’s zijn allemaal belangrijk voor je herstel en helpen ze je sterker in je schoenen te staan en om te groeien als mens. Dat geeft zelfvertrouwen en helpt je op een positieve manier te herstellen van je klachten. Denk aan de volgende thema’s →

Hoop

Een gevoel van hopeloosheid kan psychische klachten tot gevolg hebben. En dat terwijl hoop erg belangrijk is in je herstel. Tijdens de behandeling werk je met jouw psycholoog aan het versterken van jouw hoop. Onze aanpak hierin is uniek binnen de GGZ.

Vertrouwen

Twijfel houdt mensen vaak tegen in hun herstel. Doe ik het wel goed? Maak ik de juiste keuzes? Kan ik de mensen om me heen echt vertrouwen? Vind bij Oh My Mood het vertrouwen in jezelf en anderen weer terug.

Optimisme

Ook optimisme speelt een belangrijke rol in jouw herstel. Optimisme is niet koste wat kost van alles het positieve zien, dat zou niet realistisch zijn. Wat het wel is, is het besef dat, ondanks dat je je nu slecht voelt, dit niet voor altijd is. Door je in te zetten voor je herstel, kan je de toekomst positief beïnvloeden.

Veerkracht

Verder gaan we ook aan jouw veerkracht werken. Ben je in staat om goed met tegenslagen en stress om te gaan? Veel mensen vinden dat lastig. Veerkracht laat zich goed trainen. Bij Oh My Mood werk jij aan het bouwen van een zogenaamde gereedschapskist waarmee jij beter om kan gaan met tegenslag.

Zingeving

Het verminderen van je klachten is belangrijk, maar wat is psychisch gezond zijn nou echt? Dat heeft veel te maken met zingeving. Tijdens de behandeling ontdek je welke dingen jouw leven kleur geven, en waar jouw waardes liggen. Energie geven aan dingen die voor jou écht belangrijk zijn, is de grootste bron van geluk.

 

Stap voor stap werken aan je herstel:

Hulp zoeken kan ontzettend spannend zijn. Veel mensen vinden het fijn om van tevoren te weten waar zij aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten. Daarom vind je hieronder een overzicht van de belangrijkste stappen die je doorloopt bij Oh My Mood Amsterdam:

1. Persoonlijk aanmeldgesprek

De eerste stap richting herstel is uiteraard dat wij jou beter leren kennen en jij ons. Daarom beginnen wij graag met een persoonlijk gesprek. Dat gesprek vindt telefonisch plaats. Tijdens dit gesprek kan jij ervaren of je een klik voelt met ons en onze werkwijze. Het is een laagdrempelig gesprek waarin je al jouw vragen kan stellen. Tijdens dit gesprek wordt de pre-intake ingepland. De pre-intake is het eerste van twee intakegesprekken.

2. Een pre-intakegesprek

Tijdens het eerste intakegesprek staat jouw verhaal centraal. Het doel is om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van jouw huidige situatie. Te luisteren naar jouw ervaringen stelt ons in staat om een zo persoonlijk mogelijk vervolgprogramma op te stellen.

3. Opzetten van een behandelplan

In het tweede intakegesprek kijken jij en jouw psycholoog hoe jouw behandelplan er in de praktijk uit gaat zien. Maatwerk staat daarbij centraal. Onze behandelingen kennen een aantal vaste onderdelen, maar er is veel ruimte om thema’s aan jouw behandelplan toe te voegen die voor jouw situatie belangrijk zijn.

4. De behandeling

Daarna gaat de behandeling zelf van start. In deze periode ga je intensief aan de slag met jouw herstel. Dit doe je door middel van een combinatie van een-op-een gesprekken, meerdere workshops en online modules waarmee je zelfstandig aan de slag gaat. Deze drie onderdelen helpen jou op verschillende manieren in jouw herstel. Je besteedt aandacht aan onder andere de volgende thema’s:

  • Positieve eigenschappen ontdekken
  • Omgaan met tegenslagen
  • De invloed van jouw levensstijl
  • Zingeving

Het is aan jou de keuze of dat volledig digitaal verloopt of dat je ook op locatie langs wilt komen. De combinatie van individuele gesprekken, online opdrachten en meerdere interactieve workshops vormen de kern van de behandeling.

Naast de vaste onderdelen is er uiteraard aandacht voor jouw unieke behoeften. 

Vanuit ons doel om steeds beter in staat te zijn mensen te helpen, hebben wij de volgende extra workshops ontwikkeld:

✽   Beeldende therapie

✽   Mindfulness

✽   Yoga

✽   Omgaan met emoties

 

Psychologische zorg wordt volledig of gedeeltelijk vergoed vanuit je zorgverzekering. Let op dat je een geldige verwijsbrief van je huisarts naar de GGZ nodig hebt om in aanmerking te komen voor een vergoeding.  Houd tevens rekening met het wettelijke eigen risico van minimaal 385 euro in 2022.

 

Lees meer