Online en op locatie

Oh My Mood Amsterdam

Bij Oh My Mood Amsterdam kan je zonder wachtlijst terecht voor online therapie en therapie op locatie.

T: 085 – 808 8116

Adres:
Overschiestraat 186
1062XK Amsterdam

Het kan iedereen overkomen dat hulp nodig hebt met jouw mentale gezondheid.

Bij Oh My Mood werken we samen met jou naar een oplossing van de mentale problemen die je ervaart. Ons doel is om jou een behandeling te bieden waarin jij centraal staat. Hierin vormen jij en Psycholoog Amsterdam een team. 

Op onze locatie in Amsterdam hebben we geen wachtlijst en gaan graag met je aan de slag. Zodat je weer lekker in je vel komt te zitten. 

Met een geldige verwijsbrief naar de GGZ van je huisarts kom je in aanmerking voor een vergoeding. Met jouw psycholoog in Amsterdam aan jouw zijde, ga je aan de slag om deze klachten de baas te worden. Je leert jezelf beter kennen en vindt nieuwe manieren om met uitdagingen om te gaan. Deze lessen neem je je leven lang mee. 

Lees hieronder alvast meer over de behandeling bij Psycholoog Amsterdam of ga aan de slag met je herstel en meld je bij ons aan met een verwijsbrief van de huisarts.

Bij Oh My Mood staat jouw herstel centraal. Hierdoor kunnen we je helpen bij veel verschillende klachten. De meest voorkomende klachten die we tegenkomen zijn:

Somberheid

Je voelt je vaak depressief en down. Dit merk je aan negatieve gedachten en een verlies van plezier in je leven. Waar je momenteel ook mee te maken hebt, met ons ga je op zoek naar de oplossingen. 

Angsten

Angst is heel nuttig voor gevaarlijke situaties, maar angst kan ook je leven beheersen. Hierdoor vind je eigenlijk geen rust. Met een psycholoog kun je aan je angsten werken door deze stapje voor stapje te overwinnen.

Stress

Veel mensen hebben last van stress en het kan veel oorzaken hebben. School, werk, relaties. Soms duurt stress zo lang of is het zo heftig dat je er lichamelijk en mentaal last van krijgt. Wij leren je stress te herkennen en hoe je herstelt van ongezonde stress. 

Laag zelfbeeld

Ook een laag zelfbeeld kan je echt in de weg zitten. Je hebt daarbij bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen en vind jezelf minder waard dan anderen. Of je hebt vaak te maken met negatieve gedachtes over jezelf. Een betere relatie met jezelf heeft een positief effect op heel je leven. Bij Oh My Mood werk je hieraan.

Waar ga je bij Oh My Mood Amsterdam aan werken?

Er zijn een aantal vaste punten waaraan je in de behandeling aan gaat werken. Bij elk thema word jij begeleid door een vaste ervaren psycholoog. Deze thema’s zijn allemaal belangrijk voor je herstel. Ook helpen ze je sterker in je schoenen te staan, en om te groeien als mens. Dit geeft zelfvertrouwen en helpt je op een positieve manier te herstellen van je klachten. Denk aan de volgende thema’s →

Hoop

Het is niet gek dat je last kan krijgen van hopeloosheid als je last hebt van psychische klachten. En dat terwijl hoop erg belangrijk is in je herstel. Tijdens de behandeling werk je met jouw psycholoog aan het versterken van jouw hoop. Onze aanpak hierin is uniek in de GGZ.

Vertrouwen

Twijfel houdt mensen vaak tegen in hun herstel. Doe ik het wel goed? Maak ik de juiste keuzes? Kan ik de mensen om me heen echt vertrouwen? Vind bij Oh My Mood het vertrouwen in jezelf en anderen weer terug.

Optimisme

Ook optimisme speelt een belangrijke rol in jouw herstel. Optimisme is niet kosten wat het kost van alles het positieve zien. Dat zou niet realistisch zijn. Wat het wel is, is het besef dat ondanks dat je je nu slecht voelt, dit niet voor altijd is. Door je in te zetten voor je herstel, kan je de toekomst positief beïnvloeden.

Veerkracht

Verder gaan we ook aan jouw veerkracht werken. Ben je in staat om goed met tegenslagen en stress om te gaan? Veel mensen vinden dit lastig. Veerkracht is iets dat je kan trainen. Bij Oh My Mood werk jij aan het bouwen van een gereedschapskist, zodat jij beter om kan gaan met tegenslag.

Zingeving

Het verminderen van je klachten is één belangrijk ding, maar wat is psychische gezond zijn nou echt? Dat heeft veel te maken met zingeving. Tijdens de behandeling ontdek je welke dingen jouw leven kleur geven, en waar jouw waardes liggen. Energie geven aan dingen die voor jou écht belangrijk zijn, is de grootste bron van geluk.

Plan een aanmeldgesprek

Stap voor stap werken aan je herstel:

Hulp zoeken kan ontzettend spannend zijn. Veel mensen vinden het fijn om te weten waar zij aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten. Daarom vind je hieronder een overzicht van de belangrijkste stappen die je doorloopt bij Psycholoog Amsterdam Oh My Mood:

1. Persoonlijk aanmeldgesprek

De eerste stap richting herstel is uiteraard dat wij jou beter leren kennen en jij ons. En dus beginnen we graag met een persoonlijk gesprek. Deze vindt plaats via de telefoon. Tijdens dit gesprek kan jij kijken of je een klik voelt met ons en onze werkwijze. Het is een laagdrempelig gesprek waarin je al jouw vragen kan stellen. Tijdens dit gesprek wordt de pre-intake ingepland. De pre-intake is het eerste intakegesprek van de twee gesprekken.

2. Een pre-intakegesprek

Tijdens het eerste intakegesprek staat jouw verhaal centraal. Het doel is om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van jouw situatie nu. We luisteren naar jouw ervaringen. Dit stelt ons in staat om een zo persoonlijk mogelijk vervolgprogramma op te zetten.

3. Opzetten van een behandelplan

In het tweede intakegesprek kijken jij en de psycholoog hoe jouw behandelplan er in de praktijk uit gaat zien. Maatwerk staat centraal. We hebben een aantal vaste onderdelen in de behandeling, maar er is veel ruimte om thema’s aan jouw behandelplan toe te voegen die voor jouw situatie belangrijk zijn.

4. De behandeling

Daarna gaat de behandeling zelf van start. In deze periode ga je intensief aan de slag met jouw herstel. Dit doe je met een combinatie van een-op-een gesprekken, meerdere workshops en online modules waarmee je zelfstandig aan de slag gaat. Deze 3 onderdelen helpen jou op verschillende manieren in jouw herstel. Je besteed aandacht aan onder andere de volgende thema’s:

  • Positieve eigenschappen ontdekken
  • Omgaan met tegenslagen
  • De invloed van jouw levensstijl
  • Zingeving

Alles bij elkaar gaat dit ongeveer 11 weken in beslag nemen. Hierbij mag je er zelf voor kiezen of dit volledig digitaal verloopt of dat je ook op locatie langs wilt komen. De combinatie van individuele gesprekken, online opdrachten en meerdere interactieve workshops vormen de kern van de behandeling.

Plan een aanmeldgesprek

Maar naast deze vaste onderdelen is er uiteraard aandacht voor jouw unieke behoeften. 

Het is namelijk ons doel om steeds beter in staat te zijn om mensen te helpen. Vandaar dat we nu ook extra workshops aanbieden als:

✽   Beeldende therapie

✽   Mindfulness

✽   Yoga

✽   Omgaan met emoties

Psychologische zorg wordt volledig of gedeeltelijk vergoed vanuit je zorgverzekering. Let op dat je een geldige verwijsbrief van je huisarts naar de GGZ nodig hebt om in aanmerking te komen voor een vergoeding.  Houd tevens rekening met het wettelijke eigen risico van minimaal 385 euro in 2022.

Psycholoog Amsterdam

Tijdens je leven kan je aanlopen tegen verschillende klachten zoals een negatief zelfbeeld, angst, verdriet en trauma. Het kan zijn dat je rondloopt met onbeantwoorde zingevingsvragen. Of misschien ben je aan het rouwen omdat je iets of iemand bent verloren. Soms lukt het niet altijd om dit zelf te verwerken. Veel klachten zijn te behandelen door een psycholoog. Maar onbehandelde klachten kunnen verergeren tot bijvoorbeeld een angststoornis, een burn-out of een depressie. Hulp van een psycholoog Amsterdam kan jou helpen je weer beter te voelen, je perspectief te geven en sterker in je schoenen te laten staan. Oh My Mood is een team van psychologen, psychotherapeuten en klinisch psychologen in Amsterdam. Ons team van Psycholoog Amsterdam staat voor je klaar om samen te werken aan je herstel. Wij proberen samen met jou de balans terug te vinden in je leven door middel van een-op-een gesprekken, workshops, modules en oefeningen. Deze kunnen plaatsvinden in onze praktijk in Amsterdam maar ook online. Onze ervaren psychologen kunnen jou helpen met een therapie die gebaseerd is op allerlei soorten therapie zoals acceptance & commitment therapy, cognitieve gedragstherapie, schematherapie en psychotherapie. Ook zijn onze psychologen gespecialiseerd in EMDR; een behandeling die helpt om trauma te verwerken. Onze psychologen in de regio Amsterdam hebben op dit moment geen wachtlijst. Woon jij in Amsterdam en ben je op zoek naar een goede psycholoog en behandelaar om je te ondersteunen bij jouw problemen? Onze psychologen willen met jou al deze zaken aanpakken, zodat je positiever naar de toekomst kan kijken. Wij hebben een locatie in Amsterdam waar jij welkom bent.

Geestelijke gezondheidszorg

Veel mensen krijgen in hun leven te maken met bijvoorbeeld onbeantwoorde zingevingsvragen, een burn-out, verlies, een negatief zelfbeeld of depressieve gevoelens. Wij geven je praktische handvatten om te groeien als mens en een betere relatie op te bouwen met jezelf. Bij Psycholoog Amsterdam staan onze ervaren psychologen klaar om jou problemen te behandelen.

Jouw herstel

Onze psychologen werken op locatie in Amsterdam maar wij kunnen ook online jouw problemen en klachten behandelen. Wij behandelen op maat maar hebben ook een aantal vaste onderdelen die altijd terugkomen. Deze bestaan uit een-op-een gesprekken, online modules en workshops. Met deze combinatie van therapie hopen we op het zo snel mogelijk verminderen van jouw klachten. De aanmeldprocedure van Psycholoog Amsterdam bestaat uit een eerste telefoongesprek gevolgd door 2 intakes. Onze psychologen kijken samen met jou naar je situatie en hoe invulling te geven aan jouw therapie. Heb jij een ervaren psycholoog nodig of ben je beter af met psychotherapie, EMDR of een andere vorm van therapie. Kamp je met een burn-out, depressie, onzekerheid of trauma’s? Onze psychologen kijken samen met jou naar jouw problemen en klachten. Psycholoog Amsterdam Oh My Mood is een team van psychologen in Amsterdam, gespecialiseerd in deze problemen. Samen zoeken we naar de beste vorm van hulp.