Online therapie

Oh My Mood Rotterdam

Bij Oh My Mood Rotterdam kan je zonder wachtlijst terecht voor online therapie

T: 085 – 808 8116

Postadres:
Overschiestraat 186
1062XK Amsterdam

Het kan iedereen overkomen dat hulp nodig hebt met jouw mentale gezondheid.

Bij Oh My Mood Rotterdam werken we samen met jou naar een oplossing van de mentale problemen die je ervaart. Ons doel is om jou een behandeling te bieden waarin jij centraal staat. Hierin vormen jij en jouw psycholoog een team. 

In de regio Rotterdam hebben we geen wachtlijst voor online therapie en gaan graag met je aan de slag. Zo kom je weer lekker in je vel te zitten. 

Met een geldige verwijsbrief naar de GGZ van je huisarts kom je in aanmerking voor een vergoeding. Met jouw psycholoog aan jouw zijde, ga je aan de slag om deze klachten de baas te worden. Je leert jezelf beter kennen en vindt nieuwe manieren om met uitdagingen om te gaan. Deze lessen neem je je leven lang mee. 

Lees hieronder alvast meer over de behandeling of ga aan de slag met je herstel en meld je bij ons aan met een verwijsbrief van de huisarts.

Bij Oh My Mood staat jouw herstel centraal. Hierdoor kunnen we je helpen bij veel verschillende klachten. De meest voorkomende klachten die we tegenkomen zijn:

Somberheid

Je voelt je vaak depressief en down. Dit merk je aan negatieve gedachten en een verlies van plezier in je leven. Waar je momenteel ook mee te maken hebt, met ons ga je op zoek naar de oplossingen. 

Angsten

Angst is heel nuttig voor gevaarlijke situaties, maar angst kan ook je leven beheersen. Hierdoor vind je eigenlijk geen rust. Met een psycholoog kun je aan je angsten werken door deze stapje voor stapje te overwinnen.

Stress

Veel mensen hebben last van stress en het kan veel oorzaken hebben. School, werk, relaties. Soms duurt stress zo lang of is het zo heftig dat je er lichamelijk en mentaal last van krijgt. Wij leren je stress te herkennen en hoe je herstelt van ongezonde stress. 

Laag zelfbeeld

Ook een laag zelfbeeld kan je echt in de weg zitten. Je hebt daarbij bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen en vind jezelf minder waard dan anderen. Of je hebt vaak te maken met negatieve gedachtes over jezelf. Een betere relatie met jezelf heeft een positief effect op heel je leven. Bij Oh My Mood werk je hieraan.

Waar ga je bij Oh My Mood Rotterdam aan werken?

Er zijn een aantal vaste punten waaraan je in de behandeling aan gaat werken. Bij elk thema word jij begeleid door een vaste psycholoog. Deze thema’s zijn allemaal belangrijk voor je herstel. Ook helpen ze je sterker in je schoenen te staan, en om te groeien als mens. Dit geeft zelfvertrouwen en helpt je op een positieve manier te herstellen van je klachten. Denk aan de volgende thema’s →

Hoop

Het is niet gek dat je last kan krijgen van hopeloosheid als je last hebt van psychische klachten. En dat terwijl hoop erg belangrijk is in je herstel. Tijdens de behandeling werk je met jouw psycholoog aan het versterken van jouw hoop. Onze aanpak hierin is uniek in de GGZ.

Vertrouwen

Twijfel houdt mensen vaak tegen in hun herstel. Doe ik het wel goed? Maak ik de juiste keuzes? Kan ik de mensen om me heen echt vertrouwen? Vind bij Oh My Mood het vertrouwen in jezelf en anderen weer terug.

Optimisme

Ook optimisme speelt een belangrijke rol in jouw herstel. Optimisme is niet kosten wat het kost van alles het positieve zien. Dat zou niet realistisch zijn. Wat het wel is, is het besef dat ondanks dat je je nu slecht voelt, dit niet voor altijd is. Door je in te zetten voor je herstel, kan je de toekomst positief beïnvloeden.

Veerkracht

Verder gaan we ook aan jouw veerkracht werken. Ben je in staat om goed met tegenslagen en stress om te gaan? Veel mensen vinden dit lastig. Veerkracht is iets dat je kan trainen. Bij Oh My Mood werk jij aan het bouwen van een gereedschapskist, zodat jij beter om kan gaan met tegenslag.

Zingeving

Het verminderen van je klachten is één belangrijk ding, maar wat is psychische gezond zijn nou echt? Dat heeft veel te maken met zingeving. Tijdens de behandeling ontdek je welke dingen jouw leven kleur geven, en waar jouw waardes liggen. Energie geven aan dingen die voor jou écht belangrijk zijn, is de grootste bron van geluk.

Plan een aanmeldgesprek

Stap voor stap werken aan je herstel:

Hulp zoeken kan ontzettend spannend zijn. Veel mensen vinden het fijn om te weten waar zij aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten. Daarom vind je hieronder een overzicht van de belangrijkste stappen die je doorloopt bij Oh My Mood:

1. Persoonlijk aanmeldgesprek

De eerste stap richting herstel is uiteraard dat wij jou beter leren kennen en jij ons. En dus beginnen we graag met een persoonlijk gesprek. Deze vindt plaats via de telefoon. Tijdens dit gesprek kan jij kijken of je een klik voelt met ons en onze werkwijze. Het is een laagdrempelig gesprek waarin je al jouw vragen kan stellen. Tijdens dit gesprek wordt de pre-intake ingepland. De pre-intake is het eerste intakegesprek van de twee gesprekken.

2. Een pre-intakegesprek

Tijdens het eerste intakegesprek staat jouw verhaal centraal. Het doel is om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van jouw situatie nu. We luisteren naar jouw ervaringen. Dit stelt ons in staat om een zo persoonlijk mogelijk vervolgprogramma op te zetten.

3. Opzetten van een behandelplan

In het tweede intakegesprek kijken jij en de psycholoog hoe jouw behandelplan er in de praktijk uit gaat zien. Maatwerk staat centraal. We hebben een aantal vaste onderdelen in de behandeling, maar er is veel ruimte om thema’s aan jouw behandelplan toe te voegen die voor jouw situatie belangrijk zijn.

4. De behandeling

Daarna gaat de behandeling zelf van start. In deze periode ga je intensief aan de slag met jouw herstel. Dit doe je met een combinatie van een-op-een gesprekken, meerdere workshops en online modules waarmee je zelfstandig aan de slag gaat. Deze 3 onderdelen helpen jou op verschillende manieren in jouw herstel. Je besteed aandacht aan onder andere de volgende thema’s:

  • Positieve eigenschappen ontdekken
  • Omgaan met tegenslagen
  • De invloed van jouw levensstijl
  • Zingeving

Alles bij elkaar gaat dit ongeveer 11 weken in beslag nemen. De combinatie van individuele gesprekken, online opdrachten en meerdere interactieve workshops vormen de kern van de behandeling.

Plan een aanmeldgesprek

Maar naast deze vaste onderdelen is er uiteraard aandacht voor jouw unieke behoeften. 

Het is namelijk ons doel om steeds beter in staat te zijn om mensen te helpen. Vandaar dat we nu ook extra workshops aanbieden als:

✽   Beeldende therapie

✽   Mindfulness

✽   Yoga

✽   Omgaan met emoties

 

Psychologische zorg wordt volledig of gedeeltelijk vergoed vanuit je zorgverzekering. Let op dat je een geldige verwijsbrief van je huisarts naar de GGZ nodig hebt om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Houd tevens rekening met het wettelijke eigen risico van minimaal 385 euro in 2022.

 

Psycholoog Rotterdam

We voelen ons allemaal wel eens verdrietig. Voor ‘normaal verdriet’ heb je niet direct een psycholoog nodig. Maar soms kan dit gevoel te lang aanhouden. Je niet goed voelen is niets om je voor te schamen. Veel mensen krijgen door hun leven heen te maken met een burn-out, onzekerheid, angsten, verlies, extreem verdriet of een negatief zelfbeeld. Deze psychische klachten klachten hoef je niet alleen op de lossen. Een GZ-psycholoog kan je helpen. Oh My Mood is dé psycholoog Rotterdam voor persoonlijke aandacht en online therapie. Onze therapeuten zullen samen met jou gaan kijken wat voor soort therapie het beste bij je past. Eerst zul je samen met één van onze psychotherapeuten gaan kijken welke vorm van behandelwijze hebt beste bij je past en kan er een diagnose gesteld worden. Vervolgens kun je samen met ons team van psychologen jouw problemen en verdriet aanpakken. Wij als psycholoog staan naast onze cliënten en doen dit samen met jou. Je bent bij ons altijd welkom voor een kennismaking. Onze psychologen in Rotterdam hebben op dit moment geen wachtlijst. Ben jij op zoek naar een psycholoog in Rotterdam? Wij kunnen jou snel helpen.

Psychische klachten

Hulp zoeken van een therapeut of GZ-psycholoog kan erg spannend zijn en als een enorm grote stap voelen. Veel mensen hebben in hun leven wel eens last van angst, depressie, negatieve gevoelens of een burn-out. We bieden verschillende soorten therapie aan in de regio Rotterdam zoals cognitieve gedragstherapie, psychotherapie en acceptance and commitment therapy. Wij vormen een team van deskundige psychologen in Rotterdam en zullen samen met jou een behandelplan samenstellen. Je kunt bij ons als psycholoog een behandeling volgen op locatie Rotterdam, of online.

Cognitieve gedragstherapie

Oh My Mood Psycholoog is een praktijk in Rotterdam wat bestaat uit een deskundig team van psychologen en therapeuten. Wij staan voor je klaar om je te helpen. Voordat we samen een traject beginnen maken we als psycholoog graag eerst kennis met jou via de telefoon, dit is een laagdrempelig gesprek. Als je er een goed gevoel bij het dan kunnen we een intakegesprek gaan plannen. Tijdens het intakegesprek staat jouw verhaal en jouw situatie centraal. Op deze manier kunnen onze psychologen samen met jou tot de beste psychodiagnostiek en het beste behandelplan komen. Na de intakes start de psycholoog met jou de behandelwijze. Jouw behandeling zal ongeveer 11 weken in beslag nemen. Onze behandeling heeft een aantal vaste onderdelen waar je samen met onze psychologen aan gaat werken. Zo vinden er één-op-één gesprekken plaats en zul je workshops en online modules volgen. Wij geven jou praktische handvatten en zorg op maat.