Start jouw herstel bij Oh My Mood Den Bosch

Oh My Mood ‘s-Hertogenbosch
Victorialaan 15
5213 JG ‘s-Hertohenbosch 
T: 085 – 808 8116

Aandacht voor mentale gezondheid wordt steeds belangrijker. Als je het gevoel hebt  jezelf niet meer te zijn, is het misschien tijd om hulp in te roepen.

Samen met onze psychologen ga je ontdekken hoe je weer van het leven kan genieten. In de behandeling bij Oh My Mood sta jij centraal. Sessie na sessie wordt er gewerkt aan het bouwen van jouw mentale kracht en herstel.

Op de locatie in Den Bosch hebben we geen wachtlijst. Met een geldige verwijsbrief naar de GGZ van je huisarts kom je in aanmerking voor een vergoeding.

Waaraan kunnen we samen met jou werken?

Somberheid: Je voelt je vaak depressief en down. Dit merk je aan negatieve gedachten en een verlies van plezier in je leven. Waar je momenteel ook mee te maken hebt, met ons ga je op zoek naar de oplossingen. 

Stress: Veel mensen hebben last van stress en het kan veel oorzaken hebben. School, werk, relaties. Soms duurt stress zo lang of is het zo heftig dat je er lichamelijk en mentaal last van krijgt. Wij leren je stress te herkennen en hoe je herstelt van ongezonde stress. 

Angsten: Angst is heel nuttig voor gevaarlijke situaties, maar angst kan ook je leven beheersen. Hierdoor vind je eigenlijk geen rust. Met een psycholoog kun je aan je angsten werken door deze stapje voor stapje te overwinnen. 

Laag zelfbeeld: Ook een laag zelfbeeld kan je echt in de weg zitten. Je hebt daarbij bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen en vind jezelf minder waard dan anderen. Of je hebt vaak te maken met negatieve gedachtes over jezelf. Een betere relatie met jezelf heeft een positief effect op heel je leven. Bij Oh My Mood werk je hieraan.

Wat je leert in de behandelingen is gericht op het beter leren kennen van jezelf en het omgaan met je problemen. Ook later zal je dankzij de behandeling bij Oh My Mood beter om kunnen gaan met tegenslag.

Lees hieronder alvast meer over de behandeling of ga aan de slag met je herstel en meld je bij ons aan met een verwijsbrief van de huisarts.

Onze thema’s

In het maken van een behandelplan staat jouw persoonlijke situatie centraal. Daarnaast zien we dat er een aantal vaste thema’s zijn die voor iedereens herstel belangrijk zijn. Deze vormen een rode draad en zorgen ervoor dat jij sterker in je schoenen staat en meer vertrouwen in jezelf krijgt.

  • Hoop: Het is niet gek dat je last kan krijgen van hopeloosheid als je last hebt van psychische klachten. En dat terwijl hoop erg belangrijk is in je herstel. Tijdens de behandeling werk je met jouw psycholoog aan het versterken van jouw hoop. Onze aanpak hierin is uniek in de GGZ.
  • Vertrouwen: Twijfel houdt mensen vaak tegen in hun herstel. Doe ik het wel goed? Maak ik de juiste keuzes? Kan ik de mensen om me heen echt vertrouwen? Vind bij Oh My Mood het vertrouwen in jezelf en anderen weer terug.
  • Optimisme: Ook optimisme speelt een belangrijke rol in jouw herstel. Optimisme is niet kosten wat het kost van alles het positieve zien. Dat zou niet realistisch zijn. Wat het wel is, is het besef dat ondanks dat je je nu slecht voelt, dit niet voor altijd is. Door je in te zetten voor je herstel, kan je de toekomst positief beïnvloeden.
  • Veerkracht: Verder gaan we ook aan jouw veerkracht werken. Ben je in staat om goed met tegenslagen en stress om te gaan? Veel mensen vinden dit lastig. Veerkracht is iets dat je kan trainen. Bij Oh My Mood werk jij aan het bouwen van een gereedschapskist, zodat jij beter om kan gaan met tegenslag.
  • Zingeving: Het verminderen van je klachten is één belangrijk ding, maar wat is psychische gezond zijn nou echt? Dat heeft veel te maken met zingeving. Tijdens de behandeling ontdek je welke dingen jouw leven kleur geven, en waar jouw waardes liggen. Energie geven aan dingen die voor jou écht belangrijk zijn, is de grootste bron van geluk.

Stap voor stap werken aan je herstel

Hulp zoeken kan ontzettend spannend zijn. Veel mensen vinden het fijn om te weten waar zij aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten. Daarom vind je hieronder een overzicht van de belangrijkste stappen die je doorloopt bij Oh My Mood:

#1: Persoonlijk aanmeldgesprek

De eerste stap richting herstel is uiteraard dat wij jou beter leren kennen en jij ons. En dus beginnen we graag met een persoonlijk gesprek. Deze vindt plaats via de telefoon. Tijdens dit gesprek kan jij kijken of je een klik voelt met ons en onze werkwijze. Het is een laagdrempelig gesprek waarin je al jouw vragen kan stellen. Tijdens dit gesprek wordt de pre-intake ingepland. De pre-intake is het eerste intakegesprek van de twee gesprekken.

#2: Een pre-intakegesprek

Tijdens het eerste intakegesprek staat jouw verhaal centraal. Het doel is om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van jouw situatie nu. We luisteren naar jouw ervaringen. Dit stelt ons in staat om een zo persoonlijk mogelijk vervolgprogramma op te zetten.

#3: Opzetten van een behandelplan

In het tweede intakegesprek kijken jij en de psycholoog hoe jouw behandelplan er in de praktijk uit gaat zien. Maatwerk staat centraal. We hebben een aantal vaste onderdelen in de behandeling, maar er is veel ruimte om thema’s aan jouw behandelplan toe te voegen die voor jouw situatie belangrijk zijn.

#4: De behandeling

Daarna gaat de behandeling zelf van start. In deze periode ga je intensief aan de slag met jouw herstel. Gesprekken, workshops en online modules zullen jou op weg helpen naar herstel. Je leert hierin jezelf naar waarde te schatten, om te gaan met tegenslagen die op je pad komen en zin te geven aan jouw leven.

. Je besteed aandacht aan onder andere de volgende thema’s:

  • Positieve eigenschappen ontdekken
  • Omgaan met tegenslagen
  • De invloed van jouw levensstijl
  • Zingeving

Iedere behandeling is uniek, maar je mag rekenen op een traject dat ongeveer 11 weken zal duren. Tijdens die weken zullen de verschillende onderdelen van de behandeling, online en op locatie, de kern vormen van jouw weg naar herstel.

Wil je graag nog een stapje verder gaan? Onze workshops beeldende therapie, mindfulness, yoga en omgaan met emoties staan ook voor jou open.

Je kan hier meer lezen over het aanmeldproces. 

Psychologische zorg wordt volledig of gedeeltelijk vergoed vanuit je zorgverzekering. Let op dat je een geldige verwijsbrief van je huisarts naar de GGZ nodig hebt om in aanmerking te komen voor een vergoeding.  Houd tevens rekening met het wettelijke eigen risico van minimaal 385 euro in 2021.