Vind dé psycholoog die jou kan helpen bij Oh My Mood Utrecht

Oh My Mood Utrecht
Nieuwegracht 29
3512 LD Utrecht
T: 085 – 808 8116

Het kan iedereen overkomen dat hulp nodig hebt met jouw mentale gezondheid. Bij Oh My Mood werken we samen met jou naar een oplossing van de mentale problemen die je ervaart. Ons doel is om jou een behandeling te bieden waarin jij centraal staat. Hierin vormen jij en jouw psycholoog een team. 

Op onze locatie in Utrecht hebben we geen wachtlijst en gaan graag met je aan de slag. Zodat je weer lekker in je vel komt te zitten. Met een geldige verwijsbrief naar de GGZ van je huisarts kom je in aanmerking voor een vergoeding.

Bij Oh My Mood staat jouw herstel centraal. Hierdoor kunnen we je helpen bij veel verschillende klachten. De meest voorkomende klachten die we tegenkomen zijn: 

Somberheid: Je voelt je vaak depressief en down. Dit merk je aan negatieve gedachten en een verlies van plezier in je leven. Waar je momenteel ook mee te maken hebt, met ons ga je op zoek naar de oplossingen. 

Stress: Veel mensen hebben last van stress en het kan veel oorzaken hebben. School, werk, relaties. Soms duurt stress zo lang of is het zo heftig dat je er lichamelijk en mentaal last van krijgt. Wij leren je stress te herkennen en hoe je herstelt van ongezonde stress. 

Angsten: Angst is heel nuttig voor gevaarlijke situaties, maar angst kan ook je leven beheersen. Hierdoor vind je eigenlijk geen rust. Met een psycholoog kun je aan je angsten werken door deze stapje voor stapje te overwinnen. 

Laag zelfbeeld: Ook een laag zelfbeeld kan je echt in de weg zitten. Je hebt daarbij bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen en vind jezelf minder waard dan anderen. Of je hebt vaak te maken met negatieve gedachtes over jezelf. Een betere relatie met jezelf heeft een positief effect op heel je leven. Bij Oh My Mood werk je hieraan.

Met jouw psycholoog aan jouw zijde, ga je aan de slag om deze klachten de baas te worden. Je leert jezelf beter kennen en vindt nieuwe manieren om met uitdagingen om te gaan. Deze lessen neem je je leven lang mee. 

Lees hieronder alvast meer over de behandeling of ga aan de slag met je herstel en meld je bij ons aan met een verwijsbrief van de huisarts.

Wil jij weten hoe de behandeling eruit kan komen te zien?

Je krijgt een vaste psycholoog die jou zal helpen om je problemen te overwinnen. Er zijn bepaalde standaard thema’s die aan bod komen bij de sessies, omdat ze allen nodig zijn voor jouw herstel. De thema’s zijn:

 • Hoop: Het is niet gek dat je last kan krijgen van hopeloosheid als je last hebt van psychische klachten. En dat terwijl hoop erg belangrijk is in je herstel. Tijdens de behandeling werk je met jouw psycholoog aan het versterken van jouw hoop. Onze aanpak hierin is uniek in de GGZ.
 • Vertrouwen: Twijfel houdt mensen vaak tegen in hun herstel. Doe ik het wel goed? Maak ik de juiste keuzes? Kan ik de mensen om me heen echt vertrouwen? Vind bij Oh My Mood het vertrouwen in jezelf en anderen weer terug.
 • Optimisme: Ook optimisme speelt een belangrijke rol in jouw herstel. Optimisme is niet kosten wat het kost van alles het positieve zien. Dat zou niet realistisch zijn. Wat het wel is, is het besef dat ondanks dat je je nu slecht voelt, dit niet voor altijd is. Door je in te zetten voor je herstel, kan je de toekomst positief beïnvloeden.
 • Veerkracht: Verder gaan we ook aan jouw veerkracht werken. Ben je in staat om goed met tegenslagen en stress om te gaan? Veel mensen vinden dit lastig. Veerkracht is iets dat je kan trainen. Bij Oh My Mood werk jij aan het bouwen van een gereedschapskist, zodat jij beter om kan gaan met tegenslag.
 • Zingeving: Het verminderen van je klachten is één belangrijk ding, maar wat is psychische gezond zijn nou echt? Dat heeft veel te maken met zingeving. Tijdens de behandeling ontdek je welke dingen jouw leven kleur geven, en waar jouw waardes liggen. Energie geven aan dingen die voor jou écht belangrijk zijn, is de grootste bron van geluk.

Stapsgewijs herstellen

Het is prettig als je weet wat je kunt verwachten tijdens de behandeling. Weten waar je aan toe bent, scheelt jou een hoop stress. Jouw weg naar herstel bestaat uit vijf stappen die samen ongeveer drie maanden aan tijd kosten. Je kunt het hele behandeltraject digitaal volgen.

#1: Persoonlijk aanmeldgesprek

Wij vinden het belangrijk om elkaar wat beter te leren kennen. Daarom voeren we eerst telefonisch een gesprek met jou. Dit persoonlijk contact geeft je hopelijk een goed idee over onze manier van werken. Als al jouw vragen beantwoord zijn, maken we direct een afspraak voor de pre-intake.

#2: Een pre-intakegesprek

We proberen in dit gesprek een zo helder mogelijk inzicht te krijgen in jouw huidige situatie. We zullen goed naar jouw ervaringen luisteren en aan de hand hiervan een vervolgprogramma opstellen dat zo persoonlijk mogelijk is.

#3: Opzetten van een behandelplan

In het tweede intakegesprek kijken jij en de psycholoog hoe jouw behandelplan er in de praktijk uit gaat zien. Maatwerk staat centraal. We hebben een aantal vaste onderdelen in de behandeling, maar er is veel ruimte om thema’s aan jouw behandelplan toe te voegen die voor jouw situatie belangrijk zijn.

#4: De behandeling

Het moment is aangebroken waarop de behandeling echt wordt gestart. Het zal een intensieve periode worden, waarin er veel van jou wordt gevraagd. Maak je geen zorgen, je doet het niet alleen.

Jouw herstel zal gaandeweg de behandeling steeds een stukje dichterbij komen. Je kunt de behandeling zien als een combinatie van onderdelen. Zo volg je een aantal workshops, een aantal online modules, waarmee jij op eigen houtje aan de slag kan en je voert samen met je psycholoog een-op-een-gesprekken.

Met deze drie onderdelen wordt de behandeling op diverse manieren vormgegeven. Samen helpen ze jou om te kunnen herstellen. Onderwerpen die aan bod komen in de behandeling zijn:

 • Zingeving
 • Ontdekken van jouw positieve eigenschappen
 • Invloed van jouw levensstijl
 • Omgaan met tegenslagen

Alles bij elkaar gaat dit ongeveer 11 weken in beslag nemen. Hierbij mag je er zelf voor kiezen of dit volledig digitaal verloopt of dat je ook op locatie langs wilt komen. De combinatie van individuele gesprekken, online opdrachten en meerdere interactieve workshops vormen de kern van de behandeling.

Maar naast deze vaste onderdelen is er uiteraard aandacht voor jouw unieke behoeften. Het is namelijk ons doel om steeds beter in staat te zijn om mensen te helpen. Vandaar dat we nu ook extra workshops aanbieden als:

 • Beeldende therapie
 • Mindfulness
 • Yoga
 • Omgaan met emoties

 

Je kan hier meer lezen over het aanmeldproces. 

Psychologische zorg wordt volledig of gedeeltelijk vergoed vanuit je zorgverzekering. Let op dat je een geldige verwijsbrief van je huisarts naar de GGZ nodig hebt om in aanmerking te komen voor een vergoeding.  Houd tevens rekening met het wettelijke eigen risico van minimaal 385 euro in 2021.