Online en op locatie

Oh My Mood Utrecht

Bij Oh My Mood Utrecht kan je zonder wachtlijst terecht voor online therapie en therapie op locatie.

Adres:
Amsterdamsestraatweg 646
3555HX Utrecht

T: 085 – 808 8116

Postdres:
Overschiestraat 186
1062XK Amsterdam

Het kan iedereen overkomen dat hulp nodig hebt met jouw mentale gezondheid.

Bij Oh My Mood werken we samen met jou naar een oplossing van de mentale problemen die je ervaart. Ons doel is om jou een behandeling te bieden waarin jij centraal staat. Hierin vormen jij en Psycholoog Utrecht een team. 

Op onze locatie in Utrecht hebben we geen wachtlijst en gaan graag met je aan de slag. Zodat je weer lekker in je vel komt te zitten. 

Met een geldige verwijsbrief naar de GGZ van je huisarts kom je in aanmerking voor een vergoeding. Met jouw psycholoog aan jouw zijde, ga je aan de slag om deze klachten de baas te worden. Je leert jezelf beter kennen en vindt nieuwe manieren om met uitdagingen om te gaan. Deze lessen neem je je leven lang mee. 

Lees hieronder alvast meer over de behandeling of ga aan de slag met je herstel en meld je bij ons aan met een verwijsbrief van de huisarts

Bij Oh My Mood staat jouw herstel centraal. Hierdoor kunnen we je helpen bij veel verschillende klachten. De meest voorkomende klachten die we tegenkomen zijn:

Somberheid

Je voelt je vaak depressief en down. Dit merk je aan negatieve gedachten en een verlies van plezier in je leven. Waar je momenteel ook mee te maken hebt, met ons ga je op zoek naar de oplossingen. 

Angsten

Angst is heel nuttig voor gevaarlijke situaties, maar angst kan ook je leven beheersen. Hierdoor vind je eigenlijk geen rust. Met een psycholoog kun je aan je angsten werken door deze stapje voor stapje te overwinnen.

Stress

Veel mensen hebben last van stress en het kan veel oorzaken hebben. School, werk, relaties. Soms duurt stress zo lang of is het zo heftig dat je er lichamelijk en mentaal last van krijgt. Wij leren je stress te herkennen en hoe je herstelt van ongezonde stress. 

Laag zelfbeeld

Ook een laag zelfbeeld kan je echt in de weg zitten. Je hebt daarbij bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen en vind jezelf minder waard dan anderen. Of je hebt vaak te maken met negatieve gedachtes over jezelf. Een betere relatie met jezelf heeft een positief effect op heel je leven. Bij Oh My Mood werk je hieraan.

Waar ga je bij Oh My Mood Utrecht aan werken?

Er zijn een aantal vaste punten waaraan je in de behandeling aan gaat werken. Bij elk thema word jij begeleid door een vaste psycholoog. Deze thema’s zijn allemaal belangrijk voor je herstel. Ook helpen ze je sterker in je schoenen te staan, en om te groeien als mens. Dit geeft zelfvertrouwen en helpt je op een positieve manier te herstellen van je klachten. Denk aan de volgende thema’s →

Hoop

Het is niet gek dat je last kan krijgen van hopeloosheid als je last hebt van psychische klachten. En dat terwijl hoop erg belangrijk is in je herstel. Tijdens de behandeling werk je met jouw psycholoog aan het versterken van jouw hoop. Onze aanpak hierin is uniek in de GGZ.

Vertrouwen

Twijfel houdt mensen vaak tegen in hun herstel. Doe ik het wel goed? Maak ik de juiste keuzes? Kan ik de mensen om me heen echt vertrouwen? Vind bij Oh My Mood het vertrouwen in jezelf en anderen weer terug.

Optimisme

Ook optimisme speelt een belangrijke rol in jouw herstel. Optimisme is niet kosten wat het kost van alles het positieve zien. Dat zou niet realistisch zijn. Wat het wel is, is het besef dat ondanks dat je je nu slecht voelt, dit niet voor altijd is. Door je in te zetten voor je herstel, kan je de toekomst positief beïnvloeden.

Veerkracht

Verder gaan we ook aan jouw veerkracht werken. Ben je in staat om goed met tegenslagen en stress om te gaan? Veel mensen vinden dit lastig. Veerkracht is iets dat je kan trainen. Bij Oh My Mood werk jij aan het bouwen van een gereedschapskist, zodat jij beter om kan gaan met tegenslag.

Zingeving

Het verminderen van je klachten is één belangrijk ding, maar wat is psychische gezond zijn nou echt? Dat heeft veel te maken met zingeving. Tijdens de behandeling ontdek je welke dingen jouw leven kleur geven, en waar jouw waardes liggen. Energie geven aan dingen die voor jou écht belangrijk zijn, is de grootste bron van geluk.

Plan een aanmeldgesprek

Stap voor stap werken aan je herstel:

Hulp zoeken kan ontzettend spannend zijn. Veel mensen vinden het fijn om te weten waar zij aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten. Daarom vind je hieronder een overzicht van de belangrijkste stappen die je doorloopt bij Oh My Mood:

1. Persoonlijk aanmeldgesprek

De eerste stap richting herstel is uiteraard dat wij jou beter leren kennen en jij ons. En dus beginnen we graag met een persoonlijk gesprek. Deze vindt plaats via de telefoon. Tijdens dit gesprek kan jij kijken of je een klik voelt met ons en onze werkwijze. Het is een laagdrempelig gesprek waarin je al jouw vragen kan stellen. Tijdens dit gesprek wordt de pre-intake ingepland. De pre-intake is het eerste intakegesprek van de twee gesprekken.

2. Een pre-intakegesprek

Tijdens het eerste intakegesprek staat jouw verhaal centraal. Het doel is om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van jouw situatie nu. We luisteren naar jouw ervaringen. Dit stelt ons in staat om een zo persoonlijk mogelijk vervolgprogramma op te zetten.

3. Opzetten van een behandelplan

In het tweede intakegesprek kijken jij en de psycholoog hoe jouw behandelplan er in de praktijk uit gaat zien. Maatwerk staat centraal. We hebben een aantal vaste onderdelen in de behandeling, maar er is veel ruimte om thema’s aan jouw behandelplan toe te voegen die voor jouw situatie belangrijk zijn.

4. De behandeling

Daarna gaat de behandeling zelf van start. In deze periode ga je intensief aan de slag met jouw herstel. Dit doe je met een combinatie van een-op-een gesprekken, meerdere workshops en online modules waarmee je zelfstandig aan de slag gaat. Deze 3 onderdelen helpen jou op verschillende manieren in jouw herstel. Je besteed aandacht aan onder andere de volgende thema’s:

  • Positieve eigenschappen ontdekken
  • Omgaan met tegenslagen
  • De invloed van jouw levensstijl
  • Zingeving

Alles bij elkaar gaat dit ongeveer 11 weken in beslag nemen. Hierbij mag je er zelf voor kiezen of dit volledig digitaal verloopt of dat je ook op locatie langs wilt komen. De combinatie van individuele gesprekken, online opdrachten en meerdere interactieve workshops vormen de kern van de behandeling.

Plan een aanmeldgesprek

Maar naast deze vaste onderdelen is er uiteraard aandacht voor jouw unieke behoeften. 

Het is namelijk ons doel om steeds beter in staat te zijn om mensen te helpen. Vandaar dat we nu ook extra workshops aanbieden als:

✽   Beeldende therapie

✽   Mindfulness

✽   Yoga

✽   Omgaan met emoties

Psychologische zorg wordt volledig of gedeeltelijk vergoed vanuit je zorgverzekering. Let op dat je een geldige verwijsbrief van je huisarts naar de GGZ nodig hebt om in aanmerking te komen voor een vergoeding.  Houd tevens rekening met het wettelijke eigen risico van minimaal 385 euro in 2022.

Psycholoog Utrecht

Een goede psycholoog kan helpen bij allerlei verschillende soorten klachten helpen zoals bijvoorbeeld bij onzekerheid, trauma, angsten, depressie, een burn-out, stress of relatieproblemen. Vaak is het moeilijk om zelf van deze klachten af te komen, een behandeling bij een psycholoog kan jou daarbij helpen. Oh My Mood Psycholoog in Utrecht biedt een behandeling gericht op jouw situatie. Ons team van psychotherapeuten en psychologen in Utrecht heeft op dit moment geen wachtlijst waardoor je snel bij ons terecht kan. Hierdoor hoef je niet langer dan nodig rond te lopen met bijvoorbeeld klachten als een burn-out, angsten of een depressie. Woon jij in Utrecht en denk je dat een psycholoog je kan helpen? Wij zetten ons samen met jou in voor jouw herstel. Het doel is dat jij weer steviger in je schoenen staat en met plezier naar de toekomst kan kijken. Je kan bij ons vrijblijvend terecht voor een kennismaking in Utrecht.

Geestelijke gezondheidszorg

Een intake plannen en het aangaan van een behandeling door een psycholoog kan erg spannend zijn. Het is voor veel mensen niet makkelijk om te praten over hun problemen of dingen die ze verdrietiger maken. Uiteraard is hier veel begrip voor en we begrijpen dat dit een enorme stap kan zijn. Samen met Psycholoog Utrecht ga jij jouw behandeling aan. Soms kan het nodig zijn dat je nog wat meer hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld van een psychiater. Wij hebben een direct samenwerkingsverband met een deskundige psychiater die ons extra kan ondersteunen bij het traject indien dit nodig is. Therapie bij Oh My Mood Psycholoog Utrecht kan plaatsvinden op onze locatie in Utrecht of volledig online. Deze online-behandeling bieden wij aan om de stap naar een psycholoog zo klein en flexibel mogelijk te maken. Onze behandelaren geven je praktische handvatten om je gedrag te veranderen en je te laten groeien als mens.

Goede psycholoog

Bij de juiste psycholoog voor jou voel jij je vertrouwt en veilig. Onze behandelaren doen er dan ook alles aan om deze vertrouwde omgeving te creëren tijdens jouw behandeling. Voor je aanmelding is het handig om eerst een verwijzing van je huisarts te regelen. Een behandeling bij een psycholoog valt onder de basisvergoeding. Bij Oh My Mood Psycholoog Utrecht bieden wij zowel behandelingen aan die binnen de basis GGZ vallen als binnen de gespecialiseerd GGZ. Wanneer jij je bij ons aanmeldt, starten we direct de intakeprocedure, die bestaat uit een paar stappen. We beginnen met een telefonisch en laagdrempelig aanmeldgesprek. In dit deel van de aanmelding kan je kijken of je een klik voelt met onze werkwijze. Wanneer jij je prettig voelt plannen wij 2 intakegesprekken in. In deze gesprekken luistert de psycholoog naar jouw verhaal en wordt er een behandelplan gemaakt. Onze behandeling bestaat uit één-op-één gesprekken, online modules en workshops. Met deze combinatie werk jij aan jouw herstel op verschillende manieren. Thuis, één-op-één en je leert van de ervaringen van mensen die in eenzelfde situatie zitten. De hele behandeling is zowel online, als op locatie in Utrecht te volgen. Kamp jij met angsten, een burn-out of een depressie? Zoek hulp van een goede psycholoog. Onze psychologen kijken samen met jou naar de beste vorm van hulp. Oh My Mood Utrecht staat voor jou klaar.