Online therapie

Oh My Mood Venray

Bij Oh My Mood Venlo kan je zonder wachtlijst terecht voor online therapie

T: 085 – 808 8116

Postadres:
Overschiestraat 186
1062XK Amsterdam

Het kan iedereen overkomen dat hulp nodig hebt met jouw mentale gezondheid.

Bij Oh My Mood Venlo werken we samen met jou naar een oplossing van de mentale problemen die je ervaart. Ons doel is om jou een behandeling te bieden waarin jij centraal staat. Hierin vormen jij en jouw psycholoog een team. 

In de regio Venlo hebben we geen wachtlijst en gaan graag met je aan de slag. Zodat je weer lekker in je vel komt te zitten. 

Met een geldige verwijsbrief naar de GGZ van je huisarts kom je in aanmerking voor een vergoeding. Met jouw psycholoog Venlo aan jouw zijde, ga je aan de slag om deze klachten de baas te worden. Je leert jezelf beter kennen en vindt nieuwe manieren om met uitdagingen om te gaan. Deze lessen neem je je leven lang mee. 

Lees hieronder alvast meer over de behandeling of ga aan de slag met je herstel en meld je bij ons aan met een verwijsbrief van de huisarts.

Bij Oh My Mood staat jouw herstel centraal. Hierdoor kunnen we je helpen bij veel verschillende klachten. De meest voorkomende klachten die we tegenkomen zijn:

Somberheid

Je voelt je vaak depressief en down. Dit merk je aan negatieve gedachten en een verlies van plezier in je leven. Waar je momenteel ook mee te maken hebt, met ons ga je op zoek naar de oplossingen. 

Angsten

Angst is heel nuttig voor gevaarlijke situaties, maar angst kan ook je leven beheersen. Hierdoor vind je eigenlijk geen rust. Met een psycholoog kun je aan je angsten werken door deze stapje voor stapje te overwinnen.

Stress

Veel mensen hebben last van stress en het kan veel oorzaken hebben. School, werk, relaties. Soms duurt stress zo lang of is het zo heftig dat je er lichamelijk en mentaal last van krijgt. Wij leren je stress te herkennen en hoe je herstelt van ongezonde stress. 

Laag zelfbeeld

Ook een laag zelfbeeld kan je echt in de weg zitten. Je hebt daarbij bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen en vind jezelf minder waard dan anderen. Of je hebt vaak te maken met negatieve gedachtes over jezelf. Een betere relatie met jezelf heeft een positief effect op heel je leven. Bij Oh My Mood werk je hieraan.

Waar ga je bij Oh My Mood Venlo aan werken?

Er zijn een aantal vaste punten waaraan je in de behandeling aan gaat werken. Bij elk thema word jij begeleid door een vaste psycholoog. Deze thema’s zijn allemaal belangrijk voor je herstel. Ook helpen ze je sterker in je schoenen te staan, en om te groeien als mens. Dit geeft zelfvertrouwen en helpt je op een positieve manier te herstellen van je klachten. Denk aan de volgende thema’s →

Hoop

Het is niet gek dat je last kan krijgen van hopeloosheid als je last hebt van psychische klachten. En dat terwijl hoop erg belangrijk is in je herstel. Tijdens de behandeling werk je met jouw psycholoog aan het versterken van jouw hoop. Onze aanpak hierin is uniek in de GGZ.

Vertrouwen

Twijfel houdt mensen vaak tegen in hun herstel. Doe ik het wel goed? Maak ik de juiste keuzes? Kan ik de mensen om me heen echt vertrouwen? Vind bij Oh My Mood het vertrouwen in jezelf en anderen weer terug.

Optimisme

Ook optimisme speelt een belangrijke rol in jouw herstel. Optimisme is niet kosten wat het kost van alles het positieve zien. Dat zou niet realistisch zijn. Wat het wel is, is het besef dat ondanks dat je je nu slecht voelt, dit niet voor altijd is. Door je in te zetten voor je herstel, kan je de toekomst positief beïnvloeden.

Veerkracht

Verder gaan we ook aan jouw veerkracht werken. Ben je in staat om goed met tegenslagen en stress om te gaan? Veel mensen vinden dit lastig. Veerkracht is iets dat je kan trainen. Bij Oh My Mood werk jij aan het bouwen van een gereedschapskist, zodat jij beter om kan gaan met tegenslag.

Zingeving

Het verminderen van je klachten is één belangrijk ding, maar wat is psychische gezond zijn nou echt? Dat heeft veel te maken met zingeving. Tijdens de behandeling ontdek je welke dingen jouw leven kleur geven, en waar jouw waardes liggen. Energie geven aan dingen die voor jou écht belangrijk zijn, is de grootste bron van geluk.

Plan een aanmeldgesprek

Stap voor stap werken aan je herstel:

Hulp zoeken kan ontzettend spannend zijn. Veel mensen vinden het fijn om te weten waar zij aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten. Daarom vind je hieronder een overzicht van de belangrijkste stappen die je doorloopt bij Oh My Mood:

1. Persoonlijk aanmeldgesprek

De eerste stap richting herstel is uiteraard dat wij jou beter leren kennen en jij ons. En dus beginnen we graag met een persoonlijk gesprek. Deze vindt plaats via de telefoon. Tijdens dit gesprek kan jij kijken of je een klik voelt met ons en onze werkwijze. Het is een laagdrempelig gesprek waarin je al jouw vragen kan stellen. Tijdens dit gesprek wordt de pre-intake ingepland. De pre-intake is het eerste intakegesprek van de twee gesprekken.

2. Een pre-intakegesprek

Tijdens het eerste intakegesprek staat jouw verhaal centraal. Het doel is om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van jouw situatie nu. We luisteren naar jouw ervaringen. Dit stelt ons in staat om een zo persoonlijk mogelijk vervolgprogramma op te zetten.

3. Opzetten van een behandelplan

In het tweede intakegesprek kijken jij en de psycholoog hoe jouw behandelplan er in de praktijk uit gaat zien. Maatwerk staat centraal. We hebben een aantal vaste onderdelen in de behandeling, maar er is veel ruimte om thema’s aan jouw behandelplan toe te voegen die voor jouw situatie belangrijk zijn.

4. De behandeling

Daarna gaat de behandeling zelf van start. In deze periode ga je intensief aan de slag met jouw herstel. Dit doe je met een combinatie van een-op-een gesprekken, meerdere workshops en online modules waarmee je zelfstandig aan de slag gaat. Deze 3 onderdelen helpen jou op verschillende manieren in jouw herstel. Je besteed aandacht aan onder andere de volgende thema’s:

  • Positieve eigenschappen ontdekken
  • Omgaan met tegenslagen
  • De invloed van jouw levensstijl
  • Zingeving

Alles bij elkaar gaat dit ongeveer 11 weken in beslag nemen. De combinatie van individuele gesprekken, online opdrachten en meerdere interactieve workshops vormen de kern van de behandeling.

Plan een aanmeldgesprek

Maar naast deze vaste onderdelen is er uiteraard aandacht voor jouw unieke behoeften. 

Het is namelijk ons doel om steeds beter in staat te zijn om mensen te helpen. Vandaar dat we nu ook extra workshops aanbieden als:

✽   Beeldende therapie

✽   Mindfulness

✽   Yoga

✽   Omgaan met emoties

 

Psychologische zorg wordt volledig of gedeeltelijk vergoed vanuit je zorgverzekering. Let op dat je een geldige verwijsbrief van je huisarts naar de GGZ nodig hebt om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Houd tevens rekening met het wettelijke eigen risico van minimaal 385 euro in 2022.

 

Psycholoog Venlo

Het kan voorkomen dat je tijdelijk niet lekker in je vel zit en therapie van psycholoog Venlo nodig hebt. Door bijvoorbeeld veelvoorkomende klachten zoals een burn-out, onzekerheid, veel piekeren, stress, negatieve gevoelens of angsten. Hierdoor kan je depressieve gevoelens krijgen die je dag en je leven kunnen beheersen. Soms kan je hierdoor zelfs in een depressie terecht komen. Oh My Mood – psycholoog venlo is een praktijk met psychologen in Venlo en voor de regio Venlo. Samen met onze psycholoog venlo therapeuten kunnen we samen kijken wat voor therapie het beste bij jou past. Zo kan je bij psycholoog venlo terecht voor psychotherapie en cognitieve gedragstherapie. Samen met jouw psycholoog venlo ga je samen opzoek naar de oplossing om van je depressie, burn-out, onzekerheid, depressieve gevoelens, piekeren en/of van negatieve gevoelens af te komen. Dit doet psycholoog venlo met jou door het voeren van persoonlijke gesprekken in de vorm van therapie. Deze therapie kan online of in onze praktijk in Venlo plaatsvinden. De client en de psycholoog samen kunnen mooie resultaten behalen. Je bent bij ons altijd welkom voor een kennismaking. Onze therapeuten in de regio Venlo hebben op dit moment geen wachtlijst.

Psychische klachten

We snappen dat het een grote stap kan zijn om hulp te zoeken van een psycholoog venlo en om de therapie aan te gaan. Onzekerheid en depressie kunnen je juist tegenhouden om de hulp te zoeken die je nodig hebt. Onze psycholoog venlo therapeuten snappen heel goed dat therapie voor onze cliënten ontzettend spannend kan zijn en proberen je juist hierin de juiste coaching en sturing te geven. Je (tijdelijk) niet goed voelen kan ons allemaal gebeuren en is niets om je voor te schamen. Veel mensen hebben in hun leven wel eens last van depressieve gevoelens, depressie is dan ook een veel voorkomende klacht die mensen beschrijven. Een depressie kan je krijgen door allerlei verschillende dingen die zich in je leven afspelen. Zo kan je bijvoorbeeld iemand zijn verloren, een laag zelfbeeld hebben en veel onzekerheid, angst of stress ervaren. Psycholoog venlo wil dat je niet langer rondloopt met depressieve gevoelens en ons team van therapeuten staat klaar om samen met jou de juiste therapie te starten. Psycholoog venlo biedt verschillende soorten therapie aan in de regio Venlo zoals cognitieve gedragstherapie en psychotherapie.

De aanpak

Psycholoog venlo – Oh My Mood is een praktijk in Venlo met een team aan therapeuten en psychologen, samen met jou zullen jullie aan de slag gaan. Hoe gaat psycholoog venlo dat doen? We beginnen met een telefonisch aanmeldgesprek en een kennismaking. Dit is een laagdrempelig gesprek om te kijken of het klikt. Wanneer je dit positief ervaart kunnen we samen het eerste deel van het intakegesprek inplannen. Jouw verhaal en jouw situatie staan centraal in dit gesprek. De therapeuten van psycholoog venlo proberen je klachten zo goed mogelijk in kaart te brengen zodat we samen met jou het juiste behandelplan kunnen maken. In het 2e deel van het intakegesprek kijken we samen met jou hoe we jouw therapie kunnen gaan inrichten. Vervolgens starten we de therapie en behandeling, die ongeveer 11 weken zal duren. Onze therapie wordt op maat gemaakt met jou maar heeft ook een aantal vaste onderdelen waar je met onze therapeuten aan gaat werken. De therapie van psycholoog venlo  bestaat uit één-op-één gesprekken, meerdere workshops en online modules die jij zelfstandig kan oppakken. Met de combinatie van deze onderdelen hoopt psycholoog venlo dat jij zo snel mogelijk kunt herstellen.