Online therapie

Oh My Mood Venray

Bij Oh My Mood Venray kan je zonder wachtlijst terecht voor online therapie

T: 085 – 808 8116

Postadres:
Overschiestraat 186
1062XK Amsterdam

Het kan iedereen overkomen dat hulp nodig hebt met jouw mentale gezondheid.

Bij Oh My Mood Venray werken we samen met jou naar een oplossing van de mentale problemen die je ervaart. Ons doel is om jou een behandeling te bieden waarin jij centraal staat. Hierin vormen jij en jouw psycholoog een team. 

In de regio Venray hebben we geen wachtlijst voor online therapie en gaan graag met je aan de slag. Zo kom je weer lekker in je vel komt zitten. 

Met een geldige verwijsbrief naar de GGZ van je huisarts kom je in aanmerking voor een vergoeding. Met jouw psycholoog aan jouw zijde, ga je aan de slag om deze klachten de baas te worden. Je leert jezelf beter kennen en vindt nieuwe manieren om met uitdagingen om te gaan. Deze lessen neem je je leven lang mee. 

Lees hieronder alvast meer over de behandeling of ga aan de slag met je herstel en meld je bij ons aan met een verwijsbrief van de huisarts.

Bij Oh My Mood staat jouw herstel centraal. Hierdoor kunnen we je helpen bij veel verschillende klachten. De meest voorkomende klachten die we tegenkomen zijn:

Somberheid

Je voelt je vaak depressief en down. Dit merk je aan negatieve gedachten en een verlies van plezier in je leven. Waar je momenteel ook mee te maken hebt, met ons ga je op zoek naar de oplossingen. 

Angsten

Angst is heel nuttig voor gevaarlijke situaties, maar angst kan ook je leven beheersen. Hierdoor vind je eigenlijk geen rust. Met een psycholoog kun je aan je angsten werken door deze stapje voor stapje te overwinnen.

Stress

Veel mensen hebben last van stress en het kan veel oorzaken hebben. School, werk, relaties. Soms duurt stress zo lang of is het zo heftig dat je er lichamelijk en mentaal last van krijgt. Wij leren je stress te herkennen en hoe je herstelt van ongezonde stress. 

Laag zelfbeeld

Ook een laag zelfbeeld kan je echt in de weg zitten. Je hebt daarbij bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen en vind jezelf minder waard dan anderen. Of je hebt vaak te maken met negatieve gedachtes over jezelf. Een betere relatie met jezelf heeft een positief effect op heel je leven. Bij Oh My Mood werk je hieraan.

Waar ga je bij Oh My Mood Venray aan werken?

Er zijn een aantal vaste punten waaraan je in de behandeling aan gaat werken. Bij elk thema word jij begeleid door een vaste psycholoog. Deze thema’s zijn allemaal belangrijk voor je herstel. Ook helpen ze je sterker in je schoenen te staan, en om te groeien als mens. Dit geeft zelfvertrouwen en helpt je op een positieve manier te herstellen van je klachten. Denk aan de volgende thema’s →

Hoop

Het is niet gek dat je last kan krijgen van hopeloosheid als je last hebt van psychische klachten. En dat terwijl hoop erg belangrijk is in je herstel. Tijdens de behandeling werk je met jouw psycholoog aan het versterken van jouw hoop. Onze aanpak hierin is uniek in de GGZ.

Vertrouwen

Twijfel houdt mensen vaak tegen in hun herstel. Doe ik het wel goed? Maak ik de juiste keuzes? Kan ik de mensen om me heen echt vertrouwen? Vind bij Oh My Mood het vertrouwen in jezelf en anderen weer terug.

Optimisme

Ook optimisme speelt een belangrijke rol in jouw herstel. Optimisme is niet kosten wat het kost van alles het positieve zien. Dat zou niet realistisch zijn. Wat het wel is, is het besef dat ondanks dat je je nu slecht voelt, dit niet voor altijd is. Door je in te zetten voor je herstel, kan je de toekomst positief beïnvloeden.

Veerkracht

Verder gaan we ook aan jouw veerkracht werken. Ben je in staat om goed met tegenslagen en stress om te gaan? Veel mensen vinden dit lastig. Veerkracht is iets dat je kan trainen. Bij Oh My Mood werk jij aan het bouwen van een gereedschapskist, zodat jij beter om kan gaan met tegenslag.

Zingeving

Het verminderen van je klachten is één belangrijk ding, maar wat is psychische gezond zijn nou echt? Dat heeft veel te maken met zingeving. Tijdens de behandeling ontdek je welke dingen jouw leven kleur geven, en waar jouw waardes liggen. Energie geven aan dingen die voor jou écht belangrijk zijn, is de grootste bron van geluk.

Plan een aanmeldgesprek

Stap voor stap werken aan je herstel:

Hulp zoeken kan ontzettend spannend zijn. Veel mensen vinden het fijn om te weten waar zij aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten. Daarom vind je hieronder een overzicht van de belangrijkste stappen die je doorloopt bij Oh My Mood:

1. Persoonlijk aanmeldgesprek

De eerste stap richting herstel is uiteraard dat wij jou beter leren kennen en jij ons. En dus beginnen we graag met een persoonlijk gesprek. Deze vindt plaats via de telefoon. Tijdens dit gesprek kan jij kijken of je een klik voelt met ons en onze werkwijze. Het is een laagdrempelig gesprek waarin je al jouw vragen kan stellen. Tijdens dit gesprek wordt de pre-intake ingepland. De pre-intake is het eerste intakegesprek van de twee gesprekken.

2. Een pre-intakegesprek

Tijdens het eerste intakegesprek staat jouw verhaal centraal. Het doel is om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van jouw situatie nu. We luisteren naar jouw ervaringen. Dit stelt ons in staat om een zo persoonlijk mogelijk vervolgprogramma op te zetten.

3. Opzetten van een behandelplan

In het tweede intakegesprek kijken jij en de psycholoog hoe jouw behandelplan er in de praktijk uit gaat zien. Maatwerk staat centraal. We hebben een aantal vaste onderdelen in de behandeling, maar er is veel ruimte om thema’s aan jouw behandelplan toe te voegen die voor jouw situatie belangrijk zijn.

4. De behandeling

Daarna gaat de behandeling zelf van start. In deze periode ga je intensief aan de slag met jouw herstel. Dit doe je met een combinatie van een-op-een gesprekken, meerdere workshops en online modules waarmee je zelfstandig aan de slag gaat. Deze 3 onderdelen helpen jou op verschillende manieren in jouw herstel. Je besteed aandacht aan onder andere de volgende thema’s:

  • Positieve eigenschappen ontdekken
  • Omgaan met tegenslagen
  • De invloed van jouw levensstijl
  • Zingeving

Alles bij elkaar gaat dit ongeveer 11 weken in beslag nemen. De combinatie van individuele gesprekken, online opdrachten en meerdere interactieve workshops vormen de kern van de behandeling.

Plan een aanmeldgesprek

Maar naast deze vaste onderdelen is er uiteraard aandacht voor jouw unieke behoeften. 

Het is namelijk ons doel om steeds beter in staat te zijn om mensen te helpen. Vandaar dat we nu ook extra workshops aanbieden als:

✽   Beeldende therapie

✽   Mindfulness

✽   Yoga

✽   Omgaan met emoties

 

Psychologische zorg wordt volledig of gedeeltelijk vergoed vanuit je zorgverzekering. Let op dat je een geldige verwijsbrief van je huisarts naar de GGZ nodig hebt om in aanmerking te komen voor een vergoeding.  Houd tevens rekening met het wettelijke eigen risico van minimaal 385 euro in 2022.

 

Psycholoog Venray

We zitten allemaal wel eens niet lekker in ons vel. Je hebt dan niet gelijk therapie nodig. Maar als deze klachten te lang aanhouden kan dit te veel effect hebben op je leven. Je kan bijvoorbeeld last hebben van teveel piekeren, negatieve gevoelens, een laag zelfbeeld, stress of angsten. Het kan zijn dat een therapeut of psychotherapeut je kan helpen. Oh My Mood is een praktijk bestaande uit een team van verschillende psychologen en therapeuten en kan jou hierbij helpen. Oh My Mood is gevestigd in de regio Venray, je kunt bij ons terecht voor verschillende soorten therapievormen. We kijken hierbij naar jouw klachten en wat jij nodig hebt om te herstellen. Binnen onze praktijk bieden wij psychotherapie, cognitieve gedragstherapie en acceptance and commitment therapy. Samen met jouw psycholoog Venray vorm jij een team en gaan jullie samen aan de slag. Oh My Mood heeft in de regio Venray op dit moment geen wachtlijst en je kan daarom ook snel bij ons terecht.

Psychische klachten

Hulp zoeken en krijgen van een therapeut kan heel spannend zijn, en voelen als een grote stap. Maar hulp zoeken is altijd het juiste om te doen als je er zelf niet meer uitkomt. We snappen je angsten en zullen je proberen te helpen door middel van therapie en goede begeleiding. Iedereen maakt in het leven situaties mee die ons vormen. Soms kunnen dit ook verdrietige situaties zijn waar we lang last van blijven houden. Zo kan je bijvoorbeeld rouwen om iets of iemand of kampen met gevoelens van depressie. Wij willen dat niemand langer rondloopt met deze gevoelens dan nodig. Onze praktijk in Venray biedt verschillende therapievormen aan zoals psychotherapie en cognitieve gedragstherapie. Woon je in de regio Venray en denk je dat een therapeut jou kan helpen? Bij ons ben je altijd welkom voor een kennismaking en kan je snel terecht. Wij hebben op dit moment geen wachtlijst.

De aanpak

We gaan samen met jou kijken welke vorm van therapie het beste bij jou past, samen wordt een traject op maat samengesteld. Onze psychologen hebben een aantal vaste onderdelen welke altijd terugkomen. De therapie bestaat uit één-op-één gesprekken, meerdere workshops en online modules. Door de combinatie van deze onderdelen hopen we samen met jou veel progressie te boeken en willen we dat je je zo snel mogelijk weer beter zal voelen. Om een traject te starten bij Oh My Mood Venray kun je je aanmelden via de website. Natuurlijk mag je ons ook mailen of bellen. Je kan bij ons altijd snel terecht omdat wij geen wachtlijst hebben. Na je aanmelding maken we natuurlijk graag kennis met je. We doen dit middels een laagdrempelig telefonisch gesprek. In dit gesprek kun je kijken of het klikt met een van onze psychologen en je een match voelt met onze praktijk. Mocht dit zo zijn, dan zullen we samen met jou 2 intakegesprekken plannen. In deze gesprekken staat jouw gevoel en jouw verhaal centraal. Daarna proberen onze psychologen samen met jou, jouw situatie zo goed mogelijk in kaart te brengen. Aan de hand daarvan zullen jullie samen een behandelplan opstellen. Samen kijken we wat voor jou de beste optie is en wie de beste therapeut is om je therapie mee te starten. Oh My Mood Venray staat voor jou klaar, je kunt bij ons snel terecht.