Oh My Mood Venray - Opening in 2024

Psycholoog online en op locatie in Venray

Bij Oh My Mood Venray kan je terecht voor online therapie en therapie op locatie. Op dit moment hebben we geen wachtlijst. Als we je aanmelding via de website en de verwijsbrief van de huisarts hebben ontvangen is jouw aanmelding compleet. Lees de informatie op onze website aandachtig door om te controleren of je in aanmerking komt voor een behandeling bij Oh My Mood. We kunnen geen cliënten accepteren met de volgende verzekeringen: AON student of Zorg en Zekerheid. 

T: 085 – 808 8116

Adres:
Keizersveld 9
5803 AM Venray

Het kan iedereen overkomen dat je hulp nodig hebt met jouw mentale gezondheid.

Bij Oh My Mood Venray werken we samen met jou naar een oplossing van de mentale problemen die je ervaart. Ons doel is om jou een behandeling te bieden waarin jij centraal staat. Hierin vormen jij en jouw psycholoog een team. 

In de regio Venray gaan we graag met je aan de slag, zodat jij weer snel lekker in je vel zit. 

Met een geldige verwijsbrief naar de GGZ van je huisarts kom je in aanmerking voor een vergoeding. Met jouw psycholoog aan jouw zijde, ga je aan de slag om jouw klachten de baas te worden. Je leert jezelf beter kennen en vindt nieuwe manieren om met uitdagingen om te gaan. Deze lessen neem je je leven lang mee. 

Lees hieronder alvast meer over de behandeling of ga aan de slag met je herstel en meld je bij ons aan met een verwijsbrief van de huisarts.

Bij Oh My Mood staat jouw herstel centraal. Wij kunnen je helpen bij veel verschillende klachten. De meest voorkomende klachten die we tegenkomen zijn:

Somberheid

Je voelt je vaak depressief en down. Je hebt met regelmaat negatieve gedachten en ervaart een verlies van plezier in je leven. Waar je momenteel ook mee te maken hebt, met ons ga je op zoek naar de oplossingen. 

Angsten

Angst is heel nuttig in gevaarlijke situaties, maar angst kan ook je leven beheersen waardoor je feitelijk geen rust meer vindt. Met een psycholoog kun je aan je angsten werken door deze stapje voor stapje te overwinnen.

Stress

Veel mensen hebben last van stress. Dat kan veel oorzaken hebben zoals school, werk, relaties. Soms duurt stress zo lang of is het zo heftig dat je er lichamelijk en mentaal last van krijgt. Wij leren je stress te herkennen en hoe je herstelt van ongezonde stress. 

Laag zelfbeeld

Een laag zelfbeeld kan je echt in de weg zitten. Je hebt daarbij bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen en vind jezelf minder waard dan anderen. Of je hebt te maken met negatieve gedachtes over jezelf. Een betere relatie met jezelf heeft een positief effect op heel je leven. Bij Oh My Mood werk je hieraan.

Waar ga je bij Oh My Mood Venray aan werken?

Er zijn een aantal vaste punten waar je in de behandeling aan gaat werken. Bij elk thema word jij begeleid door een vaste psycholoog. Deze thema’s zijn allemaal belangrijk voor je herstel. Ook helpen ze je sterker in je schoenen te staan, en om te groeien als mens. Dat geeft zelfvertrouwen en helpt je op een positieve manier te herstellen van je klachten. Denk aan de volgende thema’s →

Hoop

Het is niet gek dat je last kan krijgen van hopeloosheid als je kampt met psychische klachten. En dat terwijl hoop erg belangrijk is in je herstel. Tijdens de behandeling werk je met jouw psycholoog aan het versterken van jouw hoop. Onze aanpak hierin is uniek binnen de GGZ.

Vertrouwen

Twijfel houdt mensen vaak tegen in hun herstel. Doe ik het wel goed? Maak ik de juiste keuzes? Kan ik de mensen om me heen echt vertrouwen? Vind bij Oh My Mood het vertrouwen in jezelf en anderen weer terug.

Optimisme

Ook optimisme speelt een belangrijke rol in jouw herstel. Optimisme is niet koste wat het kost van alles het positieve zien. Dat zou niet realistisch zijn. Wat het wel is, is het besef dat ondanks dat je je nu slecht voelt, dat niet voor altijd is. Door je in te zetten voor je herstel, kan je de toekomst positief beïnvloeden.

Veerkracht

Verder gaan we ook aan jouw veerkracht werken. Ben je in staat om goed met tegenslagen en stress om te gaan? Veel mensen vinden dat lastig. Veerkracht is echter iets dat je kan trainen. Bij Oh My Mood werk jij aan het bouwen van een zogenaamde gereedschapskist, zodat jij beter om kan gaan met tegenslag.

Zingeving

Het verminderen van je klachten is één belangrijk ding, maar wat is psychisch gezond zijn nou echt? Dat heeft veel te maken met zingeving. Tijdens de behandeling ontdek je wat jouw leven kleur geeft, en waar jouw waardes liggen. Energie geven aan dingen die voor jou écht belangrijk zijn, is de grootste bron van geluk.

 

Stap voor stap werken aan je herstel:

Hulp zoeken kan ontzettend spannend zijn. Veel mensen vinden het fijn om te weten waar zij aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten. Daarom vind je hieronder een overzicht van de belangrijkste stappen die je doorloopt bij Oh My Mood:

1. Persoonlijk aanmeldgesprek

De eerste stap richting herstel is uiteraard dat wij jou beter leren kennen en jij ons. Daarom beginnen we graag met een persoonlijk gesprek. Dat gesprek vindt plaats via de telefoon. Tijdens dit gesprek kan jij kijken of je een klik voelt met ons en onze werkwijze. Het is een laagdrempelig gesprek waarin je al jouw vragen kan stellen. Tijdens dit gesprek wordt ook de pre-intake ingepland. De pre-intake is het eerste van twee intakegesprekken.

2. Een pre-intakegesprek

Tijdens het eerste intakegesprek staat jouw verhaal centraal. Het doel is om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van jouw huidige situatie. We luisteren naar jouw ervaringen. Dit stelt ons in staat om een zo persoonlijk mogelijk vervolgprogramma op te zetten.

3. Opzetten van een behandelplan

In het tweede intakegesprek bepalen jij en de psycholoog hoe jouw behandelplan er in de praktijk uit gaat zien. Maatwerk staat centraal. We hebben een aantal vaste onderdelen in de behandeling, maar er is veel ruimte om thema’s aan jouw behandelplan toe te voegen die voor jouw situatie belangrijk zijn.

4. De behandeling

Daarna gaat de behandeling zelf van start. In deze periode ga je intensief aan de slag met jouw herstel. Dit doe je met een combinatie van een-op-een gesprekken, meerdere workshops en online modules waarmee je zelfstandig aan de slag gaat. Deze 3 onderdelen helpen jou op verschillende manieren in jouw herstel. Je besteedt aandacht aan onder andere de volgende thema’s:

  • Positieve eigenschappen ontdekken
  • Omgaan met tegenslagen
  • De invloed van jouw levensstijl
  • Zingeving

Alles bij elkaar gaat dit ongeveer 11 weken in beslag nemen. De combinatie van individuele gesprekken, online opdrachten en meerdere interactieve workshops vormen de kern van de behandeling.

Naast deze vaste onderdelen is er uiteraard uitgebreid aandacht voor jouw unieke behoeften. 

Het is ons doel om steeds beter in staat te zijn om mensen te helpen. Vandaar dat we nu ook extra workshops aanbieden als:

✽   Beeldende therapie

✽   Mindfulness

✽   Yoga

✽   Omgaan met emoties

Psychologische zorg wordt volledig of gedeeltelijk vergoed vanuit je zorgverzekering. Let op dat je een geldige verwijsbrief van je huisarts naar de GGZ nodig hebt om in aanmerking te komen voor een vergoeding.  Houd tevens rekening met het wettelijke eigen risico van minimaal 385 euro in 2022.

 

Lees meer