Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoord op veelgestelde vragen. Veel vragen komen namelijk vaak voorbij. Hieronder staan ze op een rijtje

Aanmelden en verwijzingen

Heb ik een verwijsbrief nodig voordat ik mij aanmeld?

 • Voor het inplannen van een screening is het noodzakelijk om een verwijsbrief te hebben.

Hoe kan ik mij bij jullie aanmelden?

 • Als je je aanmeldt bij Oh My Mood beantwoord je eerst een aantal vragen over jouw situatie om erachter te komen of Oh My Mood jou kan helpen met jouw hulpvraag. Vervolgens vul je een aantal vragenlijsten in en wordt er een screeningsgesprek gepland.

Hoe ziet de behandeling er bij jullie uit?

Een behandeltraject bij Oh My Mood duurt ongeveer 20 weken weken en bestaat uit drie onderdelen:

 • Individuele gesprekken: In deze gesprekken ga je dieper in op jouw persoonlijke situatie. Alles wat je in de online modules en workshops geleerd hebt, wordt hier nog extra versterkt.
 • Workshops: er zijn verschillende workshops met elk een ander thema. Je leert om in jouw dagelijks leven dingen te doen die jouw gelukkiger maken. Ook leer je om om te gaan met tegenslag. De workshops vinden plaats in groepen. Op deze manier kan je ook weer van elkaar leren; iedereen gaat namelijk anders om met stress en tegenslag. Er is een standaardaanbod van workshops, maar daarnaast bieden we ook extra workshops aan om de behandeling zo goed mogelijk bij jou aan te laten sluiten.
 • Online modules: De modules bestaan uit videos, oefeningen en opdrachten. Ze helpen jou om zelfstandig met je herstel bezig te zijn en bereiden je voor op de komende workshops.

Hoe lang zijn de wachttijden?

 • Wij hebben voor onze reguliere behandelingen geen wachttijden. 

Met welke klachten kan ik me bij jullie aanmelden?


Kan ik mijn partner/familielid bij jullie aanmelden?

 • Helaas kunt u uw partner of familielid niet bij ons aanmelden. De persoon in kwestie zal dit zelf moeten doen. Ook dient hij/zij natuurlijk zelf het aanmeldgesprek met ons te voeren.

Praktische zaken tijdens de behandeling

Ik wil graag mijn afspraak annuleren of verzetten. Bij wie moet ik hiervoor zijn?

 • Hiervoor kun je contact opnemen met de administratie. Dit kan tot 3 dagen voor de afspraak. Meld je je te laat af, dan zijn we helaas genoodzaakt om kosten in rekening te brengen. Deze kosten zijn € 100 voor een intakegesprek, € 50 voor een individueel gesprek, en €15 voor een workshop.

 

Ik ben in behandeling, maar wil graag stoppen met de behandeling. Wat nu?

 • Dit kun je doorgeven aan de administratie of aan je behandelaar. Zij pakken dit verder met je op.

 

Hoe kan ik rechtstreeks contact opnemen met mijn behandelaar?

 • Dit kan via de berichtenfunctie in het GGZ-Portal.

 

Kan ik mijn behandelplan inzien, en waar is deze te vinden?

 • Deze kun je inzien in je GGZ-Portal. Indien dit niet het geval is kun je jouw behandelaar vragen om deze beschikbaar te maken.

 

Ik heb een afspraak op locatie, maar ik kan onverwachts niet komen. Wat kan ik het beste doen?

 • Er is altijd een optie om de locatie-afspraak om te zetten naar een online afspraak. Dit kun je het snelste doen door contact op te nemen met de administratie.

 

Ik heb een afspraak, maar de Whereby-link (link voor videobellen) doet het niet.

 • Hiervoor kun je telefonisch contact opnemen met de administratie.

 

Vragen van verwijzers

Hoe moet ik mijn verwijzing doorsturen?

 

Waar hebben jullie fysieke locaties?

 

Welke problematiek behandelen jullie?

 • Wij behandelen cliënten met uiteenlopende klachten, zoals stemmingsklachten, angst, trauma en ADHD. Een uitgebreid overzicht van onze inclusie- en exclusiecriteria vindt u hier. Twijfelt u of Oh My Mood passende zorg kan bieden voor uw patiënt? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag mee.

 

Hoe lang zijn de wachttijden?

 • Wij hebben voor onze reguliere behandelingen geen wachttijden. Er is enkel een korte wachttijd voor ADHD-diagnostiek + behandeling van ongeveer 8 weken.

Overige vragen

Waarom staat er telefonisch contact of contact per mail op mijn zorgnota en factuur?

 • Wij hebben met jouw zorgverzekering afgesproken dat deze tijd gedeclareerd mag worden. Dit zijn regels vanuit het ZPM-model, welke wij in het verleden niet hebben toegepast. Deze prestaties zijn onterecht niet in rekening gebracht bij de zorgverzekering, wat vanaf heden wel gaat gebeuren. We rekenen hiervoor geen eigen bijdrage, dus voor jou verandert er niks. 
  Op jouw zorgnota wordt het volledige tarief gezet. Je ontvangt hiervoor (gedeeltelijk) een vergoeding vanuit de zorgverzekering. Het bedrag op de factuur is lager, namelijk gelijk aan wat jij vergoed krijgt door jouw verzekering. Dit komt omdat wij voor het contact per telefoon of email geen eigen bijdrage rekenen. Je betaalt dus alleen dat deel dat vergoed wordt door de zorgverzekering.

 

Ik ben arboarts/advocaat/… en ik wil een verzoek tot aanlevering medische gegevens indienen. Hoe werkt dit?

 

Ik ben arboarts/advocaat/… en ik wil een overleg inplannen met een behandelaar. Kan dit?