Vergoedingen

Met de meeste zorgverzekeraars hebben wij geen contracten. Dit heeft voor- en nadelen. Het voordeel hiervan is dat we geen wachtlijsten hebben. Bij Oh My Mood kan je dus meteen terecht! Ook kunnen we hierdoor jouw privacy beter waarborgen. Het nadeel is dat de meeste verzekeringen de behandeling niet volledig vergoeden. Dit betekent dat je zelf een deel van jouw behandeling zelf betaalt. De hoogte van deze eigen bijdrage verschilt per zorgverzekeraar, polis en behandeling. 

Hieronder vind je meer informatie over de hoogte van jouw eigen bijdrage, afhankelijk van jouw type polis. Je kunt op je polis blad of op de website van jouw verzekeraar zien wat voor polis je hebt. Let op, het gaat hier om het type basisverzekering. Wat voor aanvullende verzekeringen je hebt, heeft geen invloed op de hoogte van jouw eigen bijdrage.

Naturapolis – een eigen bijdrage

Als je een naturapolis, een budgetpolis of een combinatiepolis hebt, dan vergoedt jouw verzekeraar tussen de 60 en de 80% van de behandeling. Dit betekent dat je een eigen bijdrage moet betalen voor de overige 20 tot 40%. Gemiddeld komt deze eigen bijdrage neer op zo’n 950 euro. 

Om een beter beeld te krijgen van hoeveel je moet betalen, kan je kijken in dit overzicht. Let er wel op dat de eigen bijdrage afhangt van de specifieke behandeling die je krijgt. Dit weten we pas als je behandeling voorbij is. De precieze eigen bijdrage weten we dus pas achteraf.

Restitutiepolis – geen eigen bijdrage

Bij een restitutiepolis vergoedt een verzekeraar de volledige behandeling, of de zorgverlener nou een contract heeft met de verzekeraar of niet. Als je een restitutiepolis hebt, dan vergoedt je verzekeraar dus de volledige behandeling bij Oh My Mood, en je hoeft dus geen eigen bijdrage te betalen. Je kan hier een overzicht vinden van alle restitutiepolissen per verzekeraar.

Zorgverzekeraars waarmee we wél een contract hebben

Ben jij verzekerd bij Aevitae, ONVZ, Jaaah., PNOzorg of VvAA? Dan hoef je geen eigen bijdrage te betalen. Met deze verzekeraars hebben we wel een contract. Geen zorgen, ook voor cliënten van deze verzekeraars hebben we geen wachtlijsten. 

Let op – je eigen risico staat los van je eigen bijdrage!

Ongeacht je verzekeraar of polis, zal je je eigen risico moeten betalen. Het eigen risico is voor iedereen €385, tenzij jij zelf een hoger eigen risico hebt afgesproken met jouw zorgverzekeraar. Je kan de hoogte van je eigen risico vinden op je polis blad of op de website van je verzekeraar. 

Kan je de eigen bijdrage niet betalen?

Zit je financieel een beetje krap, laat dat dan weten. We denken graag met je mee over oplossingen. Plan dan dus vooral alsnog een aanmeldgesprek in! 

Wil je geen vergoeding van je verzekeraar?

Soms willen mensen liever de behandeling zelf betalen, zonder vergoeding van de verzekeraar. Dit kan ook. Je hoeft dan geen verwijsbrief te hebben. De totale kosten van de behandeling verschillen per soort behandeling en hoe lang die duurt. Gemiddeld kan je rekenen op kosten tussen de €1500 en de €2800.

 

Tarieven No-Show
Het kan een keer voorkomen dat je niet naar een afspraak kunt komen. Bel in dat geval s.v.p. tijdig af. via 085 – 808 8116

Tot 24 uur voor de afspraak kun je de afspraak kosteloos afzeggen. Doe je dit niet op tijd, dan zijn wij helaas genoodzaakt om €40 in rekening brengen. Je ontvangt vervolgens een mailtje om een nieuwe afspraak in de plannen.