Wij hebben geen contracten met zorgverzekeraars. Dit heeft voor- en nadelen. Het voordeel hiervan is dat we geen wachtlijsten hebben.

Bij Oh My Mood kan je dus meteen terecht! Ook kunnen we hierdoor jouw privacy beter waarborgen. Het nadeel is dat de meeste verzekeringen de behandeling niet volledig vergoeden. Dit betekent dat je een deel van jouw behandeling zelf betaalt. De hoogte van deze eigen bijdrage verschilt per zorgverzekeraar, polis en behandeling. 

Informatie over verzekeringen

Hieronder vind je meer informatie over de hoogte van jouw eigen bijdrage, afhankelijk van jouw type polis. Je kunt op je polisblad of op de website van jouw verzekeraar zien wat voor polis je hebt. Let op, het gaat hier om het type basisverzekering. Wat voor aanvullende verzekeringen je hebt, heeft geen invloed op de hoogte van jouw eigen bijdrage.

Onze tarieven zijn conform het Wmg-tarief, zoals deze is bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA).

Per 1 januari 2022 verandert de manier waarop de GGZ gefinancierd wordt. Dit heeft vooral invloed op de betaling van jouw wettelijk eigen risico. Lees hier wat de invoering van het nieuwe financieringsmodel voor jou betekent. 

Naturapolis – Als je een naturapolis, een budgetpolis of een combinatiepolis hebt, dan vergoedt jouw verzekeraar tussen de 60 en de 80% van de behandeling.

Dit betekent dat je een eigen bijdrage moet betalen voor de overige 20 tot 40%. Gemiddeld komt deze eigen bijdrage neer op zo’n 950 euro. 

Om een beter beeld te krijgen van hoeveel je moet betalen, kan je kijken in dit overzicht. Dit overzicht geldt voor 2021. Een overzicht van de geschatte eigen bijdrages per verzekering voor 2022 volgt spoedig. Let er wel op dat de eigen bijdrage afhangt van de specifieke behandeling die je krijgt. Dit weten we pas als je behandeling voorbij is. De precieze eigen bijdrage weten we dus pas achteraf.

Restitutiepolis – geen eigen bijdrage

Bij een restitutiepolis vergoedt een verzekeraar de volledige behandeling, of de zorgverlener nou een contract heeft met de verzekeraar of niet. Als je een restitutiepolis hebt, dan vergoedt je verzekeraar dus de volledige behandeling bij Oh My Mood, en hoef je geen eigen bijdrage te betalen. Je kan hier een overzicht vinden voor alle restitutiepolissen in 2022.

Vanaf 2022 bieden OHRA, Nationale Nederlanden,en Zorg en Zekerheid geen restitutiepolis meer aan. 

Let op – jouw wettelijk eigen risico staat los van je eigen bijdrage!

Ongeacht je verzekeraar of polis, zal je jouw wettelijk eigen risico moeten betalen. Het wettelijk eigen risico is voor iedereen €385, tenzij jij zelf een hoger eigen risico hebt afgesproken met jouw zorgverzekeraar. Je kan de hoogte van je eigen risico vinden op je polisblad of op de website van je verzekeraar. 

Het kan een keer voorkomen dat je niet naar een afspraak kunt komen. Bel in dat geval s.v.p. tijdig af via 085-8088116

Tot 24 uur voor de afspraak kun je de afspraak kosteloos afzeggen. Doe je dit niet op tijd, dan zijn wij helaas genoodzaakt om €40 in rekening te brengen. Je ontvangt vervolgens een mailtje om een nieuwe afspraak in te plannen.