De workshop Beeldende therapie

Voor veel mensen is het lastig om de gevoelens in woorden uit te drukken. Bij de workshop Beeldende therapie laten we de woorden achterwegen en gaan we visueel aan de slag. Aan de hand van visuele opdrachten gaan we aan de slag om stil te staan bij jezelf. Het doel hiervan is om je zelfbeeld en zelfvertrouwen te vergroten en terug te komen naar jouw lichaam.

Deze workshop wordt gegeven door Jolida van der Linden.

De kracht bij Beeldende therapie is dat het beeldend werken visuele inzichten kan geven die jouw proces weer kan geven. Aan de hand van de beeldende opdrachten kan er aan verschillende thema’s gewerkt worden zoals het zelfbeeld, flexibiliteit & controle en samenwerken en grenzen voelen en hanteren

De workshop bestaat uit 5 sessies:

  1. Staat in het teken van kennismaking en het oriënteren en inventariseren van het zelfbeeld.
  2. Staat zelfbeeld met betrekking tot sociale interactie centraal.
  3. Gaat over het voelen en hanteren van grenzen en zelfwaardering.
  4. Gaat over flexibiliteit en controle.
  5. Staat voor afronding en reflectie van de afgelopen reeks.

Iedere sessie zal gestart worden met een gezamenlijke warming-up oefening, gevolgd door een hoofdopdracht. De ene keer werken we gezamenlijk en de andere keer werken we individueel aan een opdracht.

Voor deelname aan Beeldende therapie is het niet nodig om ervaring met beeldend werken te hebben. Het is met name geschikt voor iedereen met angstklachten, chronische vermoeidheid, depressie, trauma, een negatief zelfbeeld, omgang met verlies en rouw en verslavingen.

Interesse in de workshop Beeldende therapie van Jolida? Laat je gegevens hier achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.