De workshop Bewegen

Het leven is als het berijden van een fiets. Om je evenwicht te houden, moet je in beweging blijven ~ Albert Einstein. Fysieke activiteit wordt vaak beschouwd als sporten, maar fysieke activiteit zit hem al in de kleinste beweging. Staan, wandelen, fietsen en het huishouden zijn vormen van beweging en zijn belangrijk voor onze mentale gezondheid. Zoals de quote van Einstein zegt moeten we blijven bewegen om ons in evenwicht houden. Dit geldt ook voor jouw mentale gezondheid.

denisevanrijen

Deze workshop wordt gegeven door Denise.

De workshop beweging is onderdeel van een uitgebreide 6-weekse online module beweging.

In onze online module ga je starten om meer bewustzijn te creëren rondom jouw bewegingen gedurende de week. Je gaat achter jouw eigen motivatie komen en je leert over het verschil tussen bewegen, sporten en trainen. Er worden verschillende vormen van beweging besproken en je gaat aan de slag met een plan om jouw bewegingsniveau te verhogen. Door de weken heen worden verschillende thema’s besproken die jou gaan helpen om dagelijkse bewegingen makkelijker te maken zoals gedachten, zelfcompassie, hoop, vertrouwen, veerkracht en gewoonten.

De online modules gaan jouw helpen om meer te gaan bewegen door de dag heen wat een positief effect gaat hebben op jouw mentale gezondheid. We laten je dit echter niet alleen doen. Daarom hebben we twee workshops ontwikkeld die jouw nog een extra zetje in de rug gaan geven om echt te gaan bewegen!

 

Workshop 1: 

Deze workshop vindt plaats nadat je week 2 hebt doorlopen van de online module. Deze week heb jij afgesloten met een plan en doel om jouw dagelijkse beweging te verhogen. In de workshop gaan wij samen met jou en andere deelnemers de ‘als-dan’ plannen en doelen bespreken. Deze doelen gaan wij verder uitwerken tot concrete actieplannen. Dit gaat jou helpen om meer helder voor ogen te krijgen wat jij graag wilt bereiken. We besteden extra aandacht aan belemmerende factoren die jou kunnen weerhouden om te gaan bewegen. In de groep gaan we bespreken hoe jij ervoor kunt zorgen dat deze factoren je NIET gaan belemmeren. Op deze manier ben jij optimaal voorbereidt om van start te gaan om te gaan bewegen. 

In het tweede deel van de workshop gaan wij jullie voorbereiden op de dagelijkse uitdagingen die vanaf week drie in de online module staan omschreven. Er wordt aandacht besteed aan wat moeilijkheden kunnen zijn, hoe we over deze barrières heen kunnen komen en we gaan opnieuw een uitgebreid plan opstellen die ervoor gaat zorgen dat wij echt bezig blijven. Deze voorbereidingen helpen ons bij het opbouwen van een beweeg gewoonten. 

Workshop 2: 

Workshop twee vindt plaats nadat je alle 6 modules hebt doorlopen van het online programma. In deze workshop gaan we terugblikken naar voordat je bent begonnen met de online module. Wat is het verschil tussen toen en nu? Wat waren moeilijkheden? Hoe kunnen we met deze moeilijkheden omgaan? Als we goed voor ogen hebben wat er allemaal al is bereikt, gaan we vooruit blikken. Wat willen jullie nog bereiken? Hoe wil je vanaf nu verder gaan? En hoe ga je dit doen? Uitgebreid gaan we aan de slag met een plan om jouw goede werk door te zetten. Ondanks dat we de workshops in een groep geven worden, gaan we per individu samen brainstormen over wat ons kan helpen en krijg jij meer persoonlijke begeleiding om je doelen te behalen. 

Interesse in de workshop Bewegen van Denise? Bespreek dit gedurende de volgende sessie met jouw behandelaar om te kijken of het bij jou aansluit.