Pijnlijke emoties toelaten en begrijpen

In het dagelijks leven krijgen we allemaal te maken met verschillende emoties. Soms is het moeilijk om deze te voelen of toe te laten. Op het moment dat je de emoties wel toe kan laten, is het vaak nog lastig om deze vervolgens te kunnen begrijpen. Gedurende deze workshop willen we jou graag ondersteunen bij zowel het toelaten als het begrijpen van jouw emoties.

Op het moment dat je deze emoties niet goed kan voelen of toelaten, kan het zijn dat je gaat piekeren, angstig wordt, uitstelgedrag ontwikkelt, veel afleiding gaat zoeken moeite hebt met het maken van levenskeuzes, zelfkritiek en overmatig externaliseren.

Deze workshop wordt gegeven door Francisco Beisterveld.

Deze workshop bestaat uit vier sessies waarin je leert om pijnlijke emoties toe te laten en fysiek te waarborgen. Ook leer je afstand van je emoties te creëren, heen en weer te bewegen tussen de pijnlijke emotie en een veilige plek, gevoelens te ervaren in plaats van te analyseren, op te lossen of weg te duwen en deze gevoelens te begrijpen.

De structuur van de workshop ziet er zo uit:

Sessie 1: veilige plek/resource & de aandacht richten op de lichamelijke component van een gevoel (“felt sense”)

Sessie 2: De-identificatie met het gevoel en er tegelijk bij blijven.

Sessie 3: Symboliseren van de emotie.

Sessie 4: De verschillende componenten van een emotie verkennen.

Interesse in de workshop Emoties begrijpen van Francisco? Bespreek dit gedurende de volgende sessie met jouw behandelaar om te kijken of het bij jou aansluit.