De workshop Emoties begrijpen

Het is voor veel mensen lastig om emoties volledig te kunnen begrijpen. Veel mensen hebben de behoefte om hier meer inzicht over te krijgen.

Wanneer iemand moeite heeft met het begrijpen van de emoties, kan hij/ zij verschillende klachten ontwikkelen, zoals: het overmatig rationaliseren of externaliseren, moeite hebben met grote levenskeuzes, piekeren, uitstelgedrag of zelfkritiek.

Data voor deze workshops worden binnenkort bekendgemaakt. 

Deze workshop wordt gegeven door Fransisco Beisterveld.

In deze workshop gaan we aan de slag om te leren om jouw gevoelens te laten ervaren in plaats van deze te analyseren, op te lossen of weg te duwen. Naast het ervaren, krijg je in deze workshop ook inzichten waardoor je ze beter gaat begrijpen. Dit leer je door de betekenis van emoties te begrijpen, inzicht krijgen hoe je lichaam reageert op emoties en hoe situaties uit het verleden effect hebben met je gevoel en de behoefte die je daarbij ervaart.

De workshop bestaat uit drie sessies:

  1. De aandacht richten op de lichamelijke component van een gevoel (“felt sense”) en er met geduldige aandacht bij blijven.
  2. De verschillende componenten van een emotie verkennen.
  3. Afronding.

Accent: Emoties begrijpen

Nabespreking: Tijdens de sessies is er ruimte om ervaringen te bespreken.Individuele nabespreking kan op afspraak.

Oefeningen: Tussen de sessies gaan deelnemers zelf met opdrachten aan deslag.

Interesse in de workshop Emoties begrijpen van Fransisco? Laat je gegevens hier achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.