De workshop Flexibeler leven

Tijdens de basisworkshops heb je al bij verschillende thema’s stilgestaan, namelijk: het psychologisch kapitaal, kracht van de mindset, zelfcompassie, emotionele balans en veerkracht. De reeks Flexibeler omgaan met jezelf en met obstakels is een verdiepende workshop die na de basisreeks volgt, en bestaat uit drie sessies: het zelf – patronen herkennen, mentale flexibiliteit en op weg naar een waardevol leven.

Deze workshop wordt gegeven door Ruud, Sandy en Mieke.

Het lijf liegt niet en is een krachtig instrument om het zelfinzicht te vergroten. Beweging weerspiegelt jouw karakter en dynamiek in een groep. Met deze inzichten kan er een vertaalslag gemaakt worden naar situaties in het dagelijks leven.

Via deze workshop zal je meer (lichaams) bewustzijn creëren zodat je jouw grenzen beter aan zult voelen. Door dit bewustzijn kan je zowel mentale als fysieke spanning leren verdragen en verminderen en je emoties beter reguleren. Doordat je meer in contact staat met je lichaam zit je minder in je hoofd waardoor je minder piekert. Je kan hierdoor eerder bewust worden van belemmerende overtuigingen en deze ombuigen naar helpende gedachtes en kan het helpen om jouw eigenwaarde te vergroten.

Sessie 1: 

Het zelf – patronen herkennen In de eerste sessie leer je over de drie lagen van het zelf en welke invloed deze kunnen hebben op hoe flexibel je met jezelf omgaat. Uit de ervaringen die je op doet in je leven vorm je een zelfbeeld. Dit zelfbeeld is een verzameling eigenschappen die positief of negatief kunnen zijn. Wanneer dit zelfbeeld rigide wordt kan het een soort keurslijf worden waar je je altijd aan moet houden (“Ik ben een zorgzaam type”). In deze workshop leer je hier juist flexibeler mee omgaan.

Sessie 2: 

In sessie twee leer je over de binnen-en buitenwereld en hoe deze tot elkaar verhouden. In deze verhouding en de dynamiek die je met jezelf, anderen en de wereld om je heen hebt vormen zich (over)leefregels. In deze workshop ga je aan de slag met regels opmerken en doorbreken. Niet door ze af te wijzen, maar door ze te bedanken voor wat ze in het verleden hebben opgeleverd en vervolgens voor flexibeler gedrag te kiezen.

Sessie 3: 

In deze sessie ga jij aan de slag met het sorteren van jouw waarden, om hier een beter beeld op te krijgen. Hier wordt gebruik gemaakt van verschillende (mindfulness) oefeningen.

Interesse in de workshop Flexibeler leven van Ruud, Sandy en Mieke? Laat je gegevens hier achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.