De workshop Flexibeler leven

Tegenslagen horen bij het leven. Onbedoeld kunnen we dat lastiger voor onszelf maken als we daar op een rigide of verzettende manier mee omgaan. Wanneer je vanuit veerkracht wilt omgaan met een tegenslag, dien je jezelf daar ruimte voor te geven. Dat vraagt om flexibiliteit.

Deze workshop wordt gegeven door Sandy.

Bij dit aanvullende traject, ontwikkelt vanuit de Acceptance & Commitment Therapy*, leer je met verschillende facetten van jezelf om te gaan. Wanneer je door beoefening flexibeler wordt ontstaat er naast de pijn in het leven meer ruimte om te gaan koersen op de dingen die jij daadwerkelijk werkelijk belangrijk vindt. Niet omdat de pijn weg hoeft, maar omdat jij jezelf die ruimte mag geven.

Dit traject maakt gebruik van workshops en bijbehorende eHealth modules. In de eHealth bereid je je voor op de workshop, zodat daar verdieping en actieve beoefening maximaal de ruimte krijgen.

Sessie 1: Het Zelf

Iedereen heeft wel een bepaald beeld over zichzelf. Eigenschappen waar je blij mee bent en waar je minder blij mee bent. Het is heel natuurlijk om als mens een consistent en samenhangend beeld van jezelf te willen hebben, dit vormt het zelfbeeld. Echter wordt dit zelfbeeld vaak rigide en dan kan het een soort keurslijf worden dat jou beperkt in het dagelijks leven. In dit thema verken je de verschillende lagen in het Zelf, en ga je middels oefeningen actief op zoek naar flexibiliteit.

Sessie 2: Mentale Flexibiliteit

Iedereen heeft leefregels. Deze regels helpen ons door de wereld navigeren, maar kunnen als ze streng en rigide worden ook juist belemmerend gaan werken. In dit thema gaan we ontdekken wat er gebeurt als je op een andere wijze met je regels omgaat.

Sessie 3: Op weg naar een Waardevol Leven deel 1

In deze sessie ga je middels verschillende oefeningen onderzoeken wat daadwerkelijk belangrijk voor je is. Dit zijn jouw persoonlijke waarden. Tevens ga je kijken hoe je hier actief en flexibel naar kunt handelen.

Sessie 4: Op weg naar een waardevol leven deel 2

Tijdens de laatste sessie zal er aandacht zijn voor een verdere verdieping rondom je persoonlijke waarden. Je zult tevens onderzoeken wat voor jou (eerste) concrete stappen kunnen zijn om ook daadwerkelijk in deze richting te bewegen.

Interesse in de workshop Flexibeler leven van Ruud en Sandy? Bespreek dit gedurende de volgende sessie met jouw behandelaar om te kijken of het bij jou aansluit.