De workshop Mijn innerlijke theater

Zelfkennis is een belangrijk onderdeel voor onze kwaliteit van leven. Onder zelfkennis valt de kennis van jouw sterke en zwakke punten en hoe je daarmee omgaat. Zo weet je hoe je moet samenwerken met anderen en leer je van je eigen fouten. Doordat je zelfbewustzijn groeit kan je gezond en succesvol leven.

Deze workshop wordt gegeven door Basia Górecka.

De basis van waaruit ik een eigen methodiek heb ontwikkeld, is de transpersoonlijke psychotherapie- psychosynthese, de creatieve therapie met daarbinnen een hoofdrol voor muziektherapie, praktijkervaring als uitvoerend musicus en als therapeut. De bedoeling van transpersoonlijke psychotherapie is om mensen te helpen hun bewustzijn te verruimen. In mijn therapeutische traject verwijs ik naar de methodiek van integrale psychtherapie die zich richt op de synthese van verschillende menselijke dimensies: de fysieke, de mentale, de emotionele en de transpersoonlijke, met als doel het realiseren van het vergroten van het potentieel van ieder individu.

Creativiteit en schoonheid zijn in het begeleiden van cliënten, voor mij belangrijke thema’s. Door zelfonderzoek en door in afgelopen veertig jaar ook zelf muziek te spelen, leerde ik in te zien dat ieder mens een unieke reis maakt door een geheel eigen psychisch landschap en dat in ieder van ons een kunstenaar schuilt.

Als musicus en therapeut wil ik samen met mijn cliënten graag de helende werking van schoonheid en het bijbehorende esthetische aspect onderzoeken.  Ik vind het zeer inspirerend hoe de filosoof Plato dat heeft verwoord: “Het doel van alle onderricht is ons te leren om te houden van schoonheid.’’

Dit doel zou ik willen bereiken door de toepassing van kunst en muziek in mijn methodiek.

De workshop geeft je meer inzicht op 6 onderdelen die bijdragen aan deze subpersonen:

  • “Jouw rollen in je dagelijks leven”
  • “Hoe jij (dis) functioneert in de wereld”
  • “Jouw gewoonten”
  • “Jouw gedrags- en belevingspatronen”
  • “Jouw patronen uit het verleden”
  • “Stemmen in je hoofd belevingspatronen”

Aan de hand van deze onderdelen geef je jouw subpersonen vorm. Ze krijgen een eigen stem, kleur, klank. Ook vaak een lichamelijke, emotionele en mentale uitdrukking. Daarnaast krijgen ze ook eigen belang, behoefte en kwaliteiten. Door deze subpersonen te leren kennen, ontstaat er een  proces van acceptatie en verandering. Op die manier geef je jouw zelfkennis en weerbaarheid  opnieuw vorm met als doel jou te helpen de juiste keuzes te maken in het leven.

Hoe vergroot je jouw zelfkennis met deze cursus? Tijdens de cursus worden er therapieën uit verschillende kennisvelden gebruikt om jouw verschillende ‘zelven’ te leren kennen. Een individu bestaat namelijk uit meerdere subpersonen, zoals je in een verschillende omgeving een andere rol hebt (werknemer, vriend/vriendin, zoon/dochter, etc.).

Interesse in de workshop Mijn innerlijke theater van Basia? Laat je gegevens hier achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.