De workshop Mindfulness

In het dagelijks leven is het makkelijk om verzeild te raken in gedachten. Gedachten zijn heel normaal en zijn niet uit het leven te denken. Soms is het gevolg dat de negatieve gedachten omgezet wordt in negatieve gevoelens of belemmerend gedrag. Dit kan dan weer leiden tot angst- en stemmingsklachten en overspanning en burn-out.

Deze workshop wordt gegeven door Francisco Beisterveld.

Mindfulness is een handige tool en helpt je om jouw gedachtes te trainen om in het hier en nu te blijven. Tijdens deze workshop komen er verschillende onderdelen aan bod zodat je kunt leren je stress en emoties te reguleren in combinatie met lichaamsbewustzijn.

Om hier een duidelijk beeld over te krijgen, hebben we deze vijf wekelijkse workshop verdeeld in een duidelijk structuur.

  1. Wat is mindfulness/ trainen van de focus/ contact met het lichaam.
  2. Bewust worden van gedachten, gevoelens en gedragspatronen.
  3. Omgaan met piekeren/ negatieve gedachten.
  4. Omgaan met lastige gevoelens en kennismaking met acceptatie.
  5. Stresssignalen en zelfzorg.

Concreet betekent dit dat je leert hoe je jouw focus kan trainen, om meer contact te maken met je eigen lichaam, je bewust te worden van je gedachten en gevoelens zonder er mee samen te vallen, het tolereren van onprettige gedachten en gevoelens, het bewust worden van gedachten-, gevoelens- en gedragspatronen, het opmerken van stresssignalen en deze gebruiken als impuls om aandacht te brengen naar het nu en eventueel aan zelfzorg te gaan doen en tot slot kennismaken met een accepterende, nieuwsgierige en oordeelsvrije houding.

Interesse in de workshop Mindfulness van Francisco? Bespreek dit gedurende de volgende sessie met jouw behandelaar om te kijken of het bij jou aansluit.