De workshop Muziektherapie

In de workshop Muziektherapie staat muziek centraal en ligt de focus op het positieve zelfbeeld en zelfvertrouwen. Door naar muziek te luisteren, te maken of zelf te zingen, kunnen er emoties herkent en verwerkt worden. Door deze ervaring en innerlijke beleving, kan je jezelf beter leren kennen.

Over de workshop gever

“Mijn naam is Basia Gorecka. Ik werk als therapeut en uitvoerend musicus. Muziek, kunst, schoonheid en holistische psychologie zijn de grootste inspiratiebronnen voor mijn werk als therapeut. Ieder van ons heeft bepaalde kwaliteiten en talenten om daarmee in het leven de nodige veranderingen aan te brengen. Ik gebruik graag uitingen van kunst en muziek om onbewuste processen naar het licht te brengen en dit geheel draagt bij om onuitputtelijke mogelijkheden te ontdekken en die vervolgens aan de wereld te laten zien.” 

De workshop is een ervaringsgerichte workshop waar je leert om te experimenteren met nieuwe gedachten, gevoelens en gedragingen. Je gaat je bezighouden met verschillende mogelijkheden van muziek. Je kan namelijk door actief muziek te maken, te zingen of te luisteren je emoties herkennen en verwerken. Hierdoor groeit je zelfkennis waardoor het kan helpen bij het versterken van je zelfbeeld. Het is een weg naar meer zelfwaardering en naar een positief zelfbeeld.

De muzikale vormen die gebruikt worden zijn:

  1. De kalmeringstechniek met muziek, deze techniek kan relaxatie en emotionele rust oproepen.
  2. Luisteren naar muziek die je zelf meeneemt, hierdoor kan je jezelf beter leren kennen en emoties begrijpen.
  3. Stem en stembewustzijn.
  4. Luisteren naar muziek die wordt aangeboden door de therapeut.
  5. Muziekvisualisatie en beeldspraak.

Muziektherapie kan helpen bij klachten als; lichamelijke of geestelijke uitputting, gebrek aan zelfkennis, een slecht zelfbeeld, geen zelfvertrouwen, incongruentie van denken, voelen en handelen of voor diegene die weinig tot geen contact met het eigen gevoel kunnen krijgen.

Interesse in de workshop Mijn innerlijke theater van Basia? Laat je gegevens hier achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.