De workshop Body & Mind

Bij de workshop Body & Mind laten we het lichaam spreken. Door deze ervaringsgerichte aanpak, leer je bewust wat je nodig hebt om meer balans te vinden in het leven zodat je veerkrachtiger wordt.

Over de workshop gever

Mijn naam is Simone Geuijen en ik ben werkzaam als psychomotorisch therapeut en ademtherapeut. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

“Windstil is niet veel als je surfen wilt. – Typhoon”

Het lijf liegt niet en is een krachtig instrument om het zelfinzicht te vergroten. Beweging weerspiegelt jouw karakter en dynamiek in een groep. Met deze inzichten kan er een vertaalslag gemaakt worden naar situaties in het dagelijks leven. 

Via deze workshop creëer je meer (lichaams)bewustzijn zodat je jouw grenzen beter aanvoelt. Door dit bewustzijn leer je zowel mentale als fysieke spanning verdragen en verminderen en je emoties beter reguleren. Doordat je meer in contact staat met je lichaam zit je minder in je hoofd waardoor je minder piekert. Je bent je daardoor eerder bewust van belemmerende overtuigingen en buigt die om naar helpende gedachtes en dat helpt om jouw eigenwaarde te vergroten.

De workshop wordt gecombineerd met lichaams- en bewegingsgerichte oefeningen samen met psycho-educatie. Verschillende elementen uit de ademtherapie, focus- en ontspanningsoefeningen komen aan het licht en de sessie wordt afgesloten met een korte nabespreking.

Gedurende deze workshop ligt het accent op het vergroten van het inzicht in de wisselwerking tussen eigen gedachten, gevoelens en gedrag, waardoor het bewustzijn versterkt wordt. Tussen de workshops door, krijg je verschillende handvatten en oefeningen mee waarmee je thuis aan de slag gaat om gedragspatronen te doorbreken.

Interesse in de workshop Body & Mind van Simone? Bespreek dit gedurende de volgende sessie met jouw behandelaar om te kijken of het bij jou aansluit.