De workshop Sporten

Ben jij al aardig op weg met jouw dagelijkse bewegingen, alleen zou jij graag wat intensiever willen gaan bewegen? Dan is de sportmodule wellicht iets voor jou! Vaak hebben we goede intenties om te gaan sporten, alleen dan komt die afspraak tussendoor of je bent te moe en ga je uiteindelijk toch iets anders doen. Een gebrek aan tijd, een te drukke planning of een gebrek aan motivatie zijn veel voorkomende obstakels om te gaan sporten ondanks dat jij wel de intentie hebt. Hier kunnen we wat aan doen. Deze workshops gaan jou helpen om van een intentie een actie te maken en op deze manier jouw mentale gezondheid ondersteunen. Door de komende weken heen ga je aan de slag met stress vermindering, grenzen voelen en hanteren, doelen stellen, gedragsverandering, zelfbeeld en zelfvertrouwen. 

denisevanrijen

Deze workshop wordt gegeven door Denise.

De workshops sporten zijn net als bij de workshops beweging onderdeel van een 6-weekse online module. 

In deze online module ga jij ook zelfstandig aan de slag om meer te gaan sporten gedurende de week. Hierin ga jij eerst een basis leggen in wat beweging is en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. Ondanks dat jij wil gaan sporten, gaan we eerst aan de slag met het belang van beweging in het algemeen. Je word je bewuster van jouw wekelijkse fysieke activiteit en je gaat opzoek naar welke vorm van sporten bij jou past. Vanaf week drie ga je aan de slag met een concreet plan om jouw sport niveau te verhogen gedurende de weken. De thema’s gedachten, zelfcompassie, hoop, vertrouwen, veerkracht en gewoonten komen ook terug in de online module over sporten. Echter zijn zij nu meer gericht wat intensievere vormen van beweging. 

We weten hoe moeilijk het is om zelfstandig zonder begeleiding meer te gaan sporten. Vandaar dat wij ook bij deze online modules twee workshops hebben ontwikkeld die jou extra gaan ondersteunen om van intentie naar actie te gaan. 

Workshop 1: 

Deze workshop vindt plaats nadat je week 2 hebt doorlopen van de online module. Deze week heb jij afgesloten met een plan en doel om jouw sport niveau te verhogen. In de workshop gaan wij samen met jou en andere deelnemers de ‘als-dan’ plannen en doelen bespreken. Deze doelen gaan wij verder uitwerken tot concrete actieplannen. Dit gaat jou helpen om meer helder voor ogen te krijgen wat jij graag wilt bereiken. We besteden extra aandacht aan belemmerende factoren die jou kunnen weerhouden om te gaan sporten. In de groep gaan we bespreken hoe jij ervoor kunt zorgen dat deze factoren je NIET meer gaan belemmeren. Op deze manier ben jij optimaal voorbereidt om te gaan sporten.

In het tweede deel van de workshop gaan wij jullie voorbereiden op de wekelijkse uitdagingen. Er wordt aandacht besteed aan onder andere de veel voorkomende obstakels zoals te weinig tijd hebben, te veel ingepland hebben, het weer, jouw sportmaatje zegt af of een gebrek aan motivatie. Samen gaan we opzoek naar wat jou kan gaan helpen en wat in het verleden bij andere mensen heeft geholpen om ook in deze situaties toch te gaan sporten. Deze voorbereidingen helpen ons bij het opbouwen de gewoonte om te gaan sporten. 

Workshop 2: 

Workshop twee vindt plaats nadat je alle 6 modules hebt doorlopen van het online programma. In deze workshop gaan we terugblikken naar voordat je bent begonnen met de online module. Wat is het verschil tussen toen en nu? Wat waren moeilijkheden? Hoe kunnen we met deze moeilijkheden omgaan? Als we goed voor ogen hebben wat er allemaal al is bereikt, gaan we vooruit blikken. Wat willen jullie nog bereiken? Hoe wil je vanaf nu verder gaan? En hoe ga je dit doen? Uitgebreid gaan we aan de slag met een plan om jouw goede werk door te zetten. Ondanks dat we de workshops in een groep geven worden, gaan we per individu samen brainstormen over wat ons kan helpen en krijg jij meer persoonlijke begeleiding om je doelen te behalen. 

Interesse in de workshop Sporten van Denise? Bespreek dit gedurende de volgende sessie met jouw behandelaar om te kijken of het bij jou aansluit.